In Romania, 49% dintre femeile cu varste intre 20-40 ani, din mediul urban, cu venit lunar pe membru de familie peste 1.000 RON, cu educatie medie si superioara, considera ca recoltarea de celule stem este o procedura care poate trata multe boli. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de GfK Romania la cererea Cord Blood Center- prima banca de celule stem din tara noastra. Cercetarea calitativa a fost realizata pe un esantion reprezentativ de 402 persoane, subiectul fiind recoltarea de celule stem din sangele placentar.

Comunicat de presa

Lista motivelor pentru care femeile au apelat sau intentioneaza sa apeleze la recoltarea de celule stem mai include: salvarea vietii copilului, in cazul unei boli incurabile-21%; rapiditatea procedurii (dureaza 30 de secunde)-15%, asigurarea pentru viitor a sanatatii copilului-12%; dar si faptul ca numarul copiilor bolnavi din Romania este foarte mare-6% .

De precizat ca, in tara noastra exista in prezent peste 1500 de copii bolnavi de leucemie, peste 300 de copii cu betatalasemie majora si 3500 de pacienti care sufera de boala Hodgkin, boli care pot fi tratate cu ajutorul transplantului de celule stem recoltate la nastere.

La intrebarea: Care sunt avantajele recoltarii de celule stem din sangele placentar? cele mai multe dintre respondente (53%) au spus: procedura ce poate trata multe boli, poate salva multe vieti. Alte 22% dintre mamele sau viitoarele mame chestionate cred ca salvarea vietii copilului in cazul unei boli incurabile este avantajul principal, in timp ce 13% vad in aceasta ca unic avantaj asigurarea viitorului copilului.

In ceea ce priveste sursele de informare, majoritatea respondentelor (79%) au raspuns ca principala sursa de unde ar dori sa afle despre recoltarea de celule stem din sangele placentar este medicul ginecolog, aceasta fiind si sursa cea mai de incredere.

“Una dintre cele mai intresante concluzii ale acestui studiu a fost aceea referitoare la numarul mare de persoane care stiu multe si foarte multe despre recoltarea de celule stem din sangele placentar-50%. Doar 2% nu au auzit niciodata termenul. Apoi, ne-am bucurat sa aflam ca avem cea mai mare notorietate spontana in randul firmelor de recoltare si depozitare de celule stem din sange placentar.

Am aflat si lucrurile care ne-au propulsat si ne mentin pe primul loc: promptitudinea in raspunsul la solicitari, angajati profesionisti, calitate excelenta a serviciilor, posibilitate de stocare a celulelor stem in Romania si in alta tara si raport bun calitate pret”, a declarat Dr Tudor Panu, Director general al Cord Blood Center.RO.

De altfel, rezultatele studiului arata ca, Cord Blood Center este compania cu cel mai mare potential de a fi aleasa pentru recoltarea de celule stem, principalele motive de alegere fiind-potrivit studiului GfK: cunoasterea foarte buna a firmei, recomandarile primite, firma de incredere, serioasa si sigura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri