4 Noiembrie 2011 publicat în Tati 7 share-uri

Atunci cand un cuplu nu reuseste sa conceapa un copil in decurs de un an de zile se ridica suspiciunea infertilitatii. Desi majoritatea persoanelor considera ca responsabile de infertilitate sunt femeile, totusi si barbatii pot fi “vinovati” pentru acest neajuns.

Unele tumori

Unele tumori testiculare sau tumori care prind caile de conducere ale spermei (ducte spermatice) reprezinta factori care duc la infertilitate. Investigatiile de specialitate pot pune diagnosticul cu certitudine.

Anomaliile congenitale

Anomaliile congenitale care duc la infertilitate sunt foarte variate. Ele se pot manifesta la nivelul testicolului sau la orice alt nivel al cailor de conducere a spermei (ductele spermatice). De asemenea pot exista anomalii congenitale in formarea spermei si in calitatea acesteia, de exemplu spermatozoizi care nu migreaza.

Varicocelul

Varicocelul se manifesta prin dilatarea venelor la nivelul testicolelor din cauza ca intoarcerea venoasa este ingreunata. Sangele care stagneaza local afecteaza fertilitatea atat prin presiunile crescute locale, cat si prin edem si extravazarea sangelui din vene. Varicocelul se trateaza si fertilitatea in cele mai multe cazuri reapare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Autoimunitatea

In anumite situatii, destul de rare, organismul incepe si dezvolta anticorpi fata de propria sperma, disctrugand astfel spermatozoizii. In acest caz vinovat este sistemul imunitar caruia ii poate fi scazuta functia (imunodepresie sau imunosupresie) pentru a proteja sperma atat timp cat se incerca conceperea unui copil.

Criptorhidia

Criptorhidia este situatia in care bebelusul baietel se naste fara ca testiculele sa-i fi coborat in scrot. Cum sperma nu se dezvolta la temperatura abdominala care este prea ridicata, copilul va dezvolta la varsta adulta infertilitate daca situatia nu este rezolvata cat este inca mic.

Tulburari hormonale

Si barbatii pot suferi tulburari hormonale care le va afecta tonusul organelor genitale si le va scadea fertilitatea. De obicei aceste tulburari hormonale se trateaza si barbatul redevine fertil.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri