- Multi parinti apeleaza la medicina naturista si le dau copiilor ceai. Cautati in farmacii ceaiurile pentru copii care contin lemn dulce, fenicul, musetel si anason.
- Oferiti-i suplimente cu probiotice, recomandate de medic
- Pentru a calma crizele de plans ale copiilor, multi parinti isi plimba copiii. Luati-l in brate si plimbati-l in aer liber sau prin casa. Apropierea dintre parinte si copil si miscarea il ajuta pe cel mic sa se mai calmeze.
- Evitati pe cat posibil ca atunci cand il hraniti sa nu inhazele prea mult aer. Hraneste copilul in pozitia sezut decat pe spate.
- Folositi un balansoar pentru a-l legana atunci cand nu il mai tineti in brate
- Folositi un port-bebe si plimbati copilul peste tot pe unde mergeti
- Pentru a calma durerile de burtica puneti copilul cu fata in jos, pe genunchi, sau pe o sticla cu apa calda infasurata intr-un prosop (atentie la temperatura apei, sa fie una suportabila, confortabila; se testeaza pe incheietura mainii).
Image (C): www.shutterstock.com - 2585020 . Used under license from Shutterstock.com 10.02.2008
Cand cerem sfatul medicului?
Indiferent de metoda pe care va hotarati sa o aplicati pentru a trata colicile bebelusului este bine sa cereti sfatul medicului inainte.
In cazul in care colicile bebelusului se dovedesc a fi mai mult decat atat, trebuie sa va prezentati la medic de urgenta. Asadar, daca bebelusul pierde in greutate, daca nu mai mananca cum trebuie, daca are temperatura, daca vomita, daca are diaree sau daca este somnolent trebuie sa duceti copilul de urgenta la consult!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă