Descoperiti cele mai practice sfaturi cu privire la ingrijirea multipletilor in primele luni de viata - de la o mamica ce ne vorbeste din experienta.

Ajutorul din partea altora
5. Oamenii iubesc gemenii si doresc cu adevarat sa ajute. Profita de fiecare oferta. Lasa persoanele dornice sa-ti ofere ajutor sa aiba grija de masa, gospodarie, munca din curte, spalat, cumparaturi si toate detaliile vietii, astfel incat va puteti concentra pe prioritati.

Comunica cu alte familii cu gemeni
6. Intalnirile cu alti parinti care au gemeni, tripleti sau mai multi copii pot fi extrem de linistitoare si pline de satisfactii. Va vor arata ca viata cu gemenii este frumoasa si va vor da sfaturi solide. Este esential sa se stabileasca un schimb de experienta cu veteranii care au mai multa experienta si la care sa puteti apela in vremuri de criza. Cauta pe internet si vei gasi comunitati de parinti, de mame, care isi impartasesc experienta si care sunt bucuroase sa ofere cateva stafuri urile pentru mamicile incepatoare. O astfel de comunitate este Micolino si o gasiti pe Facebook.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Fa-ti timp!
7. Chiar daca identitatea ta s-a schimbat pentru a intra in noul rol –parinte de gemeni- nu poti neglija „vechiul eu”. Este important sa iti faci timp liber de fiecare data si sa te concentrezi pe tine si pe partenerul tau. Pune o ruda , un vecin sau chiar o alta mama sa se ocupa de copii pentru cateva momente, astfel incat sa puteti lua o pauza. Fa o baie in cada, fa o plimbare sau pur si simplu trage un pui de somn, iesi cu sotul la un restaurant. Vei fi uimit de modul in care te vei simti, chiar si dupa o scurta pauza.

Simplifica-ti viata
8. Cauta solutii moderne pentru a gestiona mai usor cresterea gemenilor precum perna dubla de alaptat sau suportul de sustinerea al biberonului. Au aparut si in Romania shopuri unde gasesti lucruri esentiale in cresterea gemenilor tai. Poti arunca un ochi si pe micolino.ro

Program comun
9. Inceraca, pe cat posibil, sa le stabileti copiilor un program comun de hrana si odihna. Vei salva timp pretios pe care il poti folosi in alte scopuri.

10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Fii pozitiv! Etapa ‚la dublu’ va trece

10. Tine lucrurile in perspectiva. Nu conteaza cat de rau merg lucrurile, ele sunt temporare. Bebelusii cresc. Ei vor incepe sa doarma mai mult si sa manance mai putin. Va fi mai usor sa ii scoti in public. Cu fiecare zi ce trecenesti cu un pas mai aproape de a avea lucrurile sub control. Savureaza momentele speciale ale copilariei lor: perioadele in care sunt somnorosi, zambetele timide si mirosurile dulci ale copiilor tai. Ele vor fi in curand doar o amintire pretuita.
 

Foto main si fr: By Natalya Lys /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri