11 Ianuarie 2012 publicat în Copil 94 share-uri

Primul exemplu din viata copilului tau esti tu. In functie de personalitatea si comportamentul tau, copilul tau isi va construi valorile, pasiunile, credintele, iubirile etc. Tocmai de aceea este foarte important sa ii oferi copilului tau modelul potrivit pentru a deveni persoana pe care ti-o doresti sa devina.
Tineti minte ca scoala le ofera copiilor o educatie academica, insa parintii sunt cei responsabili pentru valorile morale pe care le au. Nu a zis nimeni ca a creste un copil este un lucru usor.

Hraneste-i curiozitatea

Copiii sunt foarte curiosi pentru ca pe masura ce cresc, simt nevoia sa cunoasca ce se intampla in jurul lor si atunci ei intreaba persoanele in care au incredere: mama si tata. Rolul parintilor este sa le raspunda la intrebari, la curiozitate si sa aiba rabdare cu ei.

De cele mai multe ori intrebarile copiilor vor fi amuzante si neasteptate („de ce este cerul albastru?”, „de unde vin copiii?”, „de ce nu poarta rata papuci?”), dar incearca sa dai un raspuns cat mai serios, simplu si lamuritor. Nu il mintiti. Daca nu aveti raspunsul la una din intrebari, nu va fie teama sa-i spuneti ca nu stiti dar ca veti face tot posibilul sa aflati si ca ii veti spune. El nu va uita ca nu a primit raspunsul. Daca nu ii veti raspunde, atunci copilului i se va suprima curiozitatea si atunci nu isi va mai dori sa invete, ori va incepe sa intreabe alti oameni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

De asemenea, foarte important este sa ii cititi copilului. Nu aveti idee cat de minunate sunt povestile pentru ei, cat de mult le este hranita imaginatia, cat de imbogatit le va fi vocabularul si cat de dragi le vor fi aceste amintiri. De curand vorbeam cu o mamica si imi spunea ca ii citeste copilului sau povesti de de cand acesta era foarte mic, iar intr-o zi a fost surprinsa de vocabularul micutului. Folosea cuvinte si expresii pe care numai in cartile de povesti le-ar fi putut auzi.

Kidz.ro iti recomanda si alte articole despre educatia copilului tau:

Tu stii sa fii un model pentru copilul tau?

Nu-i usor a fi parinte! 4 intrebari copilaresti ale adultilor

Idei pentru parinti: Dezvolta inteligenta copilului tau

5 Semne ca nu l-ai educat bine pe cel mic

5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri