Cartile au cucerit inimile a milioane de copii din lumea intreaga, introducandu-i in universuri fantastice, usor de atins prin exercitiul imaginatiei, si i-au invatat tainele vietii. Afla care sunt cele 8 lecturi educative care nu trebuie sa ii lipseasca prescolarului tau.
DESCHIDE PREZENTAREA

8 Lecturi educative pentru copilul tau

Pinocchio Carlo Collodi

Il mai tineti minte pe Pinocchio, papusa vie din lemn sculptata de Geppetto? Acest personaj este viu in memoria oricarui copil atunci cand isi aminteste de prima sa lectie despre a nu minti.
Legendele Olimpului de Alexandru Mitru
Atunci cand sunt mici, copiii sunt foarte influentati de calitatile si faptele pline de vitejie pe care eroii lor preferati le au si le savarsesc. In Legendele Olimpului copiii patrund intr-o lume fantastica in care zeii detin fraiele destinului, in care eroii cuceresc inimile oamenilor si in care lupta dintre fortele binele si raului este nesfarsita.
Cartea Junglei Rudyard Kipling
Povestea impresionanta a unui pui de om crescut de lupi in jungla indiana si initiat in tainele vietii de cei mai buni prieteni ai sai, un urs si o pantera, este o lectie de viata pentru fiecare copil. El invata sa iubeasca natura, animale dar si sa faca diferenta intre ce e bine si ce e rau. Aceasta carte este un model si pentru cercetasii in devenire.
Povesti Rudyard Kipling
De ce are leopardul pete, de unde are camila cocoasa, de ce balena are un gat micut si de ce cangurul are picioarele puternice, coada lunga si topaie? In aceasta carte, Rudyard Kipling scrie intr-un mod foarte jucaus cum sunt si de ce sunt animalele asa cum le stim azi.
Micul print de Antoine de Saint-Exupéry
In aceasta carte, Antoine de Saint-Exupéry surprinde cateva observatii produnde si idealiste asupra naturii umane. Calatorind alaturi de narator si de micul print pe care il gasim in desert, copiii vor intalni situatii in care vor invata sa aleaga cu inima („O persoana vede limpede numai cu inima. Ceea ce este esential este invizibil ochiului.” – replica pe care vulpea i-o da micului print).
Print si cersetor Mark Twain
Povestea celor doi copii care arata la fel dar care vin dintr-o familie regala (fiului regelui Henry al VIII-lea) si dintr-o familie foarte saraca si care se descopera si fac schimb de roluri este foarte cuceritoare pentru copiii si pentru adulti. Copiii vor descoperi lumile diferite din care fac parte si vor trai alaturi de ei fiecare peripetie prin care trec pana cand se vor regasi si totul va reveni la normal.
Colinda de Craciun Charles Dickens
Craciunul este momentul din an preferat copiilor pentru ca ei primesc cadouri frumoase. Charles Dickens a mers mai departe si a creat o poveste fermecatoare in care copiii invata sa isi iubeasca si sa isi pretuiasca familia, sa se comporte frumos cu cei din jurul lor, sa imparta ceea ce au si ce inseamna singuratatea, frica si dragostea distructiva fata de bani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Peter Pan a lui J.M. Barrie

Visul fiecarui copil este sa nu creasca niciodata si sa traiasca intr-o lume fantastica, presarata cu zane zburatoare, pirati rai cu comori de pret, inconjurat de prietenii sai cei mai buni. In aceasta carte copiii vor descoperi un univers fantastic, nemuritor, care se ascunde in fiecare, chiar si dupa anii copilariei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri