2 Aprilie 2012 publicat în Copil 21 share-uri

Atunci cand ne gandim la probleme de vedere in randul copiilor ne imaginam vedere in crucis, cititul la foarte mare apropiere, ochi rosii sau ochi lacrimati etc. Descopera semnele si simptomele pe care copiii le experimenteaza atunci cand au probleme cu ochii.

Ce spune copilul cu probleme de vedere:

  • Nu vede ce scrie la tabla
  • Totul se vede ciudat sau neclar
  • Il dor ochii

Cele mai intalnite probleme de vedere in randul copiilor

Ambliopia sau „ochiul lenes”

Aceasta afectiune apare la 2-3% din copii si este caracterizata de focalizarea inegala a ochilor, atunci cand unul din ochi are vederea mai buna decat celalalt. Este destul de dificil de depistat pentru ca un copil nu stie cum ar trebui sa vada si nu i se pare nimic anormal faptul ca poate vedea mai bine cu un ochi decat cu celalalt. Desi nu pare o afectiune grava, in timp, aceasta afectiune, determina dezvoltarea a ceea ce noi numim „ochi dominant”, iar creierul incepe sa ignore imaginile celuilalt ochi. Vestea rea este ca, undeva in jurul varstei de 9-10 ani, vederea ochiului slab se pierde definitiv.

Strabism sau „privirea incrucisata”

Din cauza creierului, ochii de incruciseaza. Aceasta afectiune apare la 3-5% din copii si poate fi tratata cu ajutorul ochelarilor corectori sau prin operatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Cataracta sau conjunctivita infantila

Copiii care se nasc prematur sau sufera de sindroame precum Down, care au probleme neuromusculare etc., pot avea si probleme de vedere. Cataracta se caracterizeaza prin acoperirea ochiului cu o pelicula fina la nivelul ochiului care blocheaza vederea.

Miopia

Dificultatea copilului de a vedea la distanta.

Hipermetropia

Dificultatea copilului de a vedea la distanta mica.

Astigmatism

Este o afectiune caracterizata prin deformarea ochiului care atrage dupa sine o refractie defectuoasa a luminii in globului ocular.

Prima vizita la doctor

Primul consult oftalmologic se face, de cele mai multe ori, de catre medicul de familie. In functie de diagnosticul lui, se pot recomanda vizite la medici oftalmologi specialisti.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea ta si a familiei tale:

5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor

5 Semne ca nu l-ai educat bine pe cel mic

Sistemul recompensa - pedeapsa in educatia copilului

Educatia copilului in functie de varsta

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri