11 Aprilie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

21 de ONG-uri cer Guvernului Romaniei respingerea propunerii legislative "privind infiintarea, functionarea si organizarea cabinetelor pentru criza de sarcina".

Organizatiile semnatare ridica un semnal de alarma cu privire la corectitudinea unui proiect de lege, initiat de catre parlamentarii Marius Dugulescu si Sulfina Barbu si co-semnat de alti 48 de parlamentari, care introduce consilierea obligatorie inainte de procedura de intrerupere a sarcinii si o perioada de gandire de 5 zile.

Proiect: Avort, doar cu aviz psihologic

Printre organizatiile care si-au anuntat nemultumirile si care au semnat cererea adresata guvernului se numara ASUR (Asociatia Secular-Umanista Romania), Romani Criss, Fundatia Pro Women, APFR (Asociatia de Planificare Familiala din Romania) etc.

"La fel cum celebrul decret 770/1966 prin care erau interzise avorturile justifica masura prin 'gravele consecinte asupra sanatatii femeii' si 'marile prejudicii aduse natalitatii si sporului natural al populatiei', si in expunerea de motive ale acestei legi, Dugulescu-Ceausescu, se face referire la 'sanatatea fizica si psihica a natiunii noastre' sau la efectele avorturilor asupra 'femeii si asupra viitorului natiunii'", a declarat Toma Patrascu, vicepresedintele ASUR.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Aceasta propunere legislativa numeste "consiliere", printre altele, vizionarea de materiale foto si video si parcurgerea unui set de informatii care arata “ca avortul inseamna incetarea unei vieti, deoarece fatul este o fiinta vie chiar din momentul conceptiei sale”.

ONG-urile considera ca acest tip de consiliere nu face decat sa induca sentimente de vina si sa manipuleze luarea unei decizii. De asemenea, perioada de gandire de 5 zile creeaza intarzieri nejustificate ce cresc riscurile pentru sanatatea pacientei.

Citeste tot articolul pe 9am.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri