18 Iunie 2012 publicat în Copil 16 share-uri

A venit vara, este din ce in ce mai cald, iar apetitul micutului tau s-a schimbat? Atunci este cazul sa ii schimbam alimentatia. Iata care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le introduci in alimentatia de vara a copilului tau.

Portia de proteine, un necesar zilnic

Pentru a se dezvolta corespunzator, un copil are nevoie de o portie zilnica de proteine. Vara este un anotimp putin mai riscant pentru ca nu stim ce fel de carne cumparam, daca e congelata nu stim cat de proaspata este si daca este proaspata, nu stim de cat este tinuta in vitrina. In cazul in care nu sunteti sigura ca ceea ce urmeaza sa ii serviti celui mic este bun, puteti inlocui oricand portia de carne cu doua pahare de lapte care asigura necesarul zilnic de proteine. In cazul in care copilul are intoleranta la lactoza, puteti incerca sa ii dati lapte de capra pentru ca este mult mai usor si mult mai hranitor.

De asemenea, puteti sa ii serviti oua (dar atentie si la ele pentru ca poate aparea infectia cu salmonela. Spalati-le bine inainte de a le folosi) pentru ca ele contin proteine de buna calitate, acizi grasi si vitamine. Ouale de prepelita sunt mai bune din punct de vedere nutritional decat cele de gaina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Nu uitati de branzica. Puteti sa ii faceti sandvich-uri in fiecare zi in care sa includeti doua-trei felii de branza. Este o buna sursa de proteine.

Supe si ciorbe

Desi este cald, ciorbele si supele nu trebuie omise din alimentatia zilnica a piticilor vostri pentru ca sunt foarte usoare, contin multe vitamine si minerale din toate legumele, hidrateaza si hranesc.

Pestele si fructele de mare

Indiferent de sezon, peste le si fructele de mare trebuie introduse in alimentatia copilului. El imbunatateste dezvoltarea cognitiva, imbunatateste vederea, intareste sistemul imunitar si previne anumite boli de piele. Alegeti tipuri de peste care sa nu aiba un continut mare de mercur (in general, pestele oceanic contine mercur) si nici oase.

Image © Shutterstock - 7259107

Foarte important! Incercati sa evitati pe cat de mult posibil alimentele prajite, sucurile carbogazoase, dulciurile, alimentele semipreparate, fast-food-urile, chipsurile, alimentele grase, carnea congelata etc.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Home page si interior: Image © Shutterstock - 7234354


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri