25 Iunie 2012 publicat în Copil 31 share-uri

Fiecare sezon are pericolele lui. Vara acestea pot fi mortale pentru copii. Descopera care sunt ele si cum le poti preveni.

Furtunile cu fulgere si trasnete

Furtunile pot fi foarte violenta vara din cauza temperaturilor extreme iar fulgerele si trasnetele pot fi un adevarat pericol. Stiati ca anul mor cel putin o suta de oameni din cauza fulgerelor?

Ce este de facut?

Copilul trebuie invatat ca atunci cand vine furtuna, trebuie sa ajunga intr-un loc sigur, acoperit. In cazul in care nu gaseste un astfel de spatiu si se afla pe un teren deschis, trebuie sa se apropie de pamant cat mai mult si sa nu poarte obiecte metalice.

Muscaturi de insecte

Vara intalnim foarte des tot felul de insecte care ne pot pune sanatatea in pericol. Primavara si vara aceasta s-a emis o avertizare pentru capuse pentru ca ele au invadat parcurile si padurile si s-au inregistrat multe cazuri de muscaturi. Capusele sunt periculoase pentru ca ele pot transmite o boala rara si foarte periculoasa: Lyme. Aceasta boala afecteaza serios sistemul nervos, ducand la paralizie. Simptomele includ febra, dureri de cap, oboseala, eruptii extinse la nivelul pielii si dureri la nivelul incheieturilor. Capusele traiesc in padure si mor rapid in zonele insorite si calduroase. Pentru a evita un posibil pericol, evitati pe cat de mult posibil zonele impadurite iar la finalul excursiei in parc, faceti-i un dus copilului si fiti foarte atenti sa observati capusele. In cazul in care pe copil sunt capuse, duceti-l de urgenta la spital!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sursa foto: sxc.hu

De asemenea, pe timpul verii, foarte multi adulti si copi sunt muscati de paianjeni. Ei sunt des intalniti in zona litoralului si in ultimii ani au reprezentat un motiv major de ingrijorare. Fiti foarte atenti unde va asezati la plaja, evitati zonele despre care ati auzit ca sunt impanzite de insecte si, in cazul in care cel mic este intepat, prezentati-va la medic!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri