25 Iunie 2012 publicat în Copil 31 share-uri

Fiecare sezon are pericolele lui. Vara acestea pot fi mortale pentru copii. Descopera care sunt ele si cum le poti preveni.

Arsurile solare

In fiecare an primim avertizari peste avertizari sa ne protejam de razele nocive ale soarelui. Dar oare cati dintre noi le si respecta? Si mai mult, oare cati oameni isi protejeaza copiii de ele? A proteja un copil de razele soarelui nu trebuie sa insemne ca numai atunci cand mergem la plaja trebuie sa ii aplicam crema de protectie solara. Noi trebuie sa il protejam tot timpul, mai ales in perioada verii cand isi petrece timpul afara! Pentru ca isi petrec timpul in aer liber, copiii sunt de trei ori mai expusi soarelui decat adultii. O expunere prelungita si in exces la soare poate cauza aparitia cancerului de piele.

Ce este de facut?


In primul rand, transformati crema de protectie solara intr-o crema obligatoriu de folosit. Alegeti o crema cu spectru larg, adica sa protejeze impotriva razelor UVA si UVB. Razele UVA patrund mai profund in piele si cauzeaza imbatranirea celulara, iar razele UVB sunt reponsabile cu arsurile pielii. Amandoua sunt foarte periculoase, mai ales pentru pielea delicata a copiilor. Ideal este sa aplicati crema de protectie solara de fiecare data cand iesiti afara, cu cel putin 30 de minute inainte, si reaplicati o data la doua ore. In cazul in care sunteti la piscina, reaplicati de fiecare data cand cel mic iese din apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sursa foto: sxc.hu

Atentie! Tineti copiii departe de soare intre orele 10 si 16 atunci cand razele sunt foarte puternice!

Atentie! Copiii sub un an nu ar trebui expusi la soare! Incercati sa ii protejati pe cat de mult posibil stand la umbra, imbracandu-l cu hainute care sa il acopere in intregime sau acoperindu-i caruciorul in care il scoateti afara. Pielea nou-nascutilor este atat de sensibila incat soarele o poate arde numai in cateva minute!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri