Se plaseaza in palma copilului o jucarie usoara de plastic. Copilul trebuie sa arunce jucaria ferm, sa o scuture prin miscari bruste, sa o examineze 1-2 minute si sa o duca la gura.

5 luni - Copilul, asezat in decubit dorsal sau sprijinit, intinde ambele maini spre jucaria care i se ofera si o apuca numai daca s-a apropiat de mana lui (la 2-3 cm) sau a venit in contact cu mana.

6 luni - Adultul ofera o jucarie. Copilul intinde mainile, o apuca voluntar, cu siguranta in miscari, folosind policele. Se prezinta copilului un biberon si o jucarie. Copilul diferentiaza cele doua obiecte: duce biberonul la gura, scutura jucaria.

11 luni – Se ofera copilului o jucarie pe care acesta o ia in mana. Daca adultul ii cere sa o lase din mana, copilul intelege si executa. Daca i se spune “bravo!”, copilul bate din palme. Stie sa faca “pa” la comanda.

12 luni – Se asaza un grup de jucarii in fata copilului, dintre care acesta alege o jucarie. Copilul stie sa foloseasca in mod diferentiat cateva jucarii (stie sa sune clopotelul, sa bata toba etc)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

15 luni – Se asaza pe masa din fata copilului planseta cu figuri geometrice. I se cere copilului sa plaseze rondela in spatiul corespunzator din planseta. Adultul construieste un turn din doua cuburi cu latura de 2,5 cm in fata copilului, caruia ii cere sa construiasca si el un turn dupa model. Adultul ascunde o bila intr-o cutiuta de plastic, de fata cu copilul. I se ofera copilului cutia, acesta o deschide si cauta bila.

18 luni – Se asaza pe masa din fata copilului mai multe obiecte familiare (o papusa, o cana, o lingurita). I se cere copilului sa arate cu mana unul dintre obiectele prezentate (“care este papusa?”). Se prezinta copilului un set de zece poze cu animale sau obiecte familiare. Adultul intreaba: unde este pisica? Unde este marul? Copilul alege pozele indicate, asezandu-le in fata lui.

Foto: Shutterstock.com

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Caria dentară – ce este și cum se tratează Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri