Luni, 23.07.2012, incepand cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung,in cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Comunicat de presa

Un nou implant cohlear realizat la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti

Luni, 23.07.2012, incepand cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung,in cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Pacienta este o fetița in vârsta de 11 ani, care a fost protezata in urma cu 7 ani, insa proteza auditiva s-a dovedit a fi ineficienta. Micusa s-a prezentat la medic pentru diagnostic, in urma cu 6 luni. Dupa efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat ca aceasta suferea de o hipoacuzie neurosenzoriala cu scadere pe frecventele medii si inalte peste 85 de decibeli.

Consultul logopedic a indicat ca fetita vorbea articulat, dar nu putea intelege si nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea in mediul de zgomot. De aceea, s-a decis implantarea cohleara cu portelectrod lung pentru a stimula cat mai aproape filetele nervului auditiv. Interventia va fi efectuata in cadrul Spitalului de Urgensa pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, condus de prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Echipa care va efectua intervensia este formata din dr. David Lucian,cofochirurg,dr. Tudor Adrian, audiolog pentru reglajul implantului cohlear, seful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgensa pentru copii "Grigore Alexandrescu",dr. Dan Masariu, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucuresti, dr. Dan Corneci, anestezist, dr. Stoica Gabriela, logoped psiholog.

Resursele financiare utilizate pentru realizarea interventiei chirurgicale provin parsial din banii pacientului, urmând a fi completasi din sponsorizarile obsinute prin implicarea prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu. Costul unei astfel de operatii se ridica la 25.000 de euro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri