Luni, 23.07.2012, incepand cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung,in cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Implantul cohlear este un tip special de proteza auditiva pentru copiii si adulsii cu hipoacuzie bilaterala severa, profunda, adica pentru acei paciensi care nu se descurca in conversasii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.

Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive tradisionale, (care utilizeaza structurile ramase intacte ale urechii, amplificând semnalul sonor), aduce informasiile sonore direct la nervul auditiv prin curensi electrici slabi, fara a strabate calea convensionala formata din urechea externa, medie si interna.

Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, imbunataseste perceperea vorbirii, favorizeaza dezvoltarea si producerea vorbirii si imbunataseste labiolectura in cazul copiilor implantasi la varste mai mari.
Implantul cohlear face parte din programul inisiat de managerul Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu", Prof. Dr. Dan Mircea Enescu care s-a implicat in formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgensa pentru copii "Grigore Alexandrescu" si care a contribuit efectiv la efectuarea acestei intervensi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Este scump să mergi la dentist în România? Celebrul medic stomatolog, dr. Alin Gabor, îți spune cât costă să ai grijă de dinți Care sunt șansele prevenirii unui cancer de sân astăzi? Interviu cu dr Andreea Cătană, medic primar Genetică Medicală Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri