27 August 2012 publicat în Copil 163 share-uri

Parintii, care doresc pentru micutii lor "o minte sanatoasa, intr-un corp sanatos", ii pot indruma cu incredere spre a lua lectii de inot. Inotul poate deveni un obicei sanatos si plin de beneficii atat pentru bebelusi cat si pentru copiii de orice varsta.

3 Distractie

Inotul ofera un bun prilej de distractie pentru copii, atat prin contactul cu apa, care stimuleaza descarcare de endorfine, cunoscute si sub numele de “hormonul fericirii”, cat si prin posibilitatea de a intalni si a se juca alaturi de alti copii.

Inotul este una din cele mai sanatoase “distractii” pentru copii, care va tine locul desenelor animate sau jocurilor pe calculator.

4 Dezvolta creierul

Inotul contribuie la dezvoltarea conexiunilor cerebrale complexe, care se formeaza in primii ani de viata ai copilului.

Inotul ajuta la formarea reflexelor motorii pe care le dezvolta, imbunatateste functiile cerebelului de coordonare si echilibru, dezvolta atentia si concentrarea.

Inotul dezvolta deasemenea reactivitatea si raspunsul copilului la comenzi.

5 Creste imunitatea

Inotul stimuleaza activitatea sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului micutilor la agresiunile din mediul extern. Copiii devin mult mai rezistenti la raceli si infectii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

6. Somn linistit

Inotul ajuta copilul sa consume energie intr-un mod sanatos. Dupa inot, copilul va fi mult mai relaxat si va avea nevoie de somn, care, alaturi de sport, este absolut necesar pentru o dezvoltare optima.

Spre deosebire de calculator/televizor care sunt adversarii unui somn linistit, inotul are exact efectul opus, asigurand copilului somnul linistit pe tot parcursul noptii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri