27 August 2012 publicat în Copil 163 share-uri

Parintii, care doresc pentru micutii lor "o minte sanatoasa, intr-un corp sanatos", ii pot indruma cu incredere spre a lua lectii de inot. Inotul poate deveni un obicei sanatos si plin de beneficii atat pentru bebelusi cat si pentru copiii de orice varsta.

7 Forta musculara

Inotul este un sport care dezvolta intr-un mod armonios, intreaga musculatura a corpului si nu se axeaza doar pe anumite grupe de muschi.

Inotul dezvolta forta musculara, coordonarea miscarilor complexe, reflexele motorii, rezistenta fizica.

8 Creste pofta de mancare

Inotul este un sport care consuma multe calorii, ducand la cresterea metabolismului si stimularea productiei energetice in organism.

Inotul imbunatateste oxigenarea tesuturilor si utilizarea glucozei si aminoacizilor in celule. Copilul va avea pofta de mancare si vor fi stimulate cresterea si dezvoltarea lui.

9 Sistemul osos si articulatiile

Inotul ajuta la formarea scheletului osos, stimuleaza mineralizarea si sinteza osoasa,atat direct, cat si indirect, prin dezvoltarea armonioasa a musculaturii intregului organism. Muschii au nevoie de un schelet osos pe masura, fiind cei care de fapt, “hranesc” oasele pe care le acopera.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Deasemenea inotul contribuie la dezvoltarea si sanatatea articulatiilor membrelor si coloanei vertebrale.

Articulatiile “beneficiaza” sub apa de o forta gravitationala mult mai mica, decat in aer.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri