10 Septembrie 2012 publicat în Copil 89 share-uri

Parintii trebuie sa aiba grija ca dieta copiilor sa fie lipsita de acele alimente care ii pot imbolnavi.

Alimente care iti pot imbolnavi copilul

Alimentatia moderna procesata, plina de conservanti si coloranti poate avea efecte dezastruoase, pe termen scurt si mai ales pe termen lung, asupra sanatatii copiilor.

Acestia trebuie protejati cat mai mult de alimentele nesanatoase.Studii medicale au demonstrat ca alimentatia copilului in primii ani de viata (prescolari) este cruciala atat pentru sanatatea cat si pentru IQ-ul/nivelul de inteligenta al copilului.

Alimentele procesate, imbogatite cu aditivi impiedica dezvoltarea optima a celulelor nervoase si pot afecta ADN-ul celular.

1 Mezeluri

Mezelurile din comert contin fara exceptie, coloranti si aditivi daunatori sanatatii si chiar cancerigeni. Se recomanda evitarea salamului, parizerului si a crenvurstilor din alimentatia copilului.

Mezelurile contin o gama variata de E-uri din categoria antioxidantilor, care impiedica rancezirea grasimilor: E 311, E 312, E 320, E 321 precum si alte E-uri pentru culoare si gust si nitrati care sunt considerati agenti cancerigeni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Caria dentară – ce este și cum se tratează Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

2 Dulciuri

Dulciurile sunt adevarati dusmani ai sanatatii copilului. Inghetata, bomboanele, acadelele, jeleurile contin E-uri cancerigene. Dintre acestea amintim: E 123- colorant rosu, E 131-colorant albastru, E 142-colorant verde.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri