12:09, 12 Septembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Muzeul National al Taranului Roman va aşteapta vineri, 14 septembrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a patra expozitii a Muzeului Copilariei, Descoperirea lumii

Comunicat de presa

Muzeul National al Taranului Roman va aşteapta vineri, 14 septembrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a patra expozitii a Muzeului Copilariei, Descoperirea lumii, acasa si la scoala, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Se spune ca, inca din prima zi de viata, incepem sa murim cate putin. E posibil, dar in copilarie, curiozitatea este cea care salveaza. Din aceasta perspectiva, cei care hranesc foamea de descoperiri a copilului sunt parintii si scoala mica.

In acest fel, ei devin responsabili de performantele viitorului adult si totodata, mult mai important, de pastrarea pe perioade cat mai lungi a starii proaspete de interogatie.

Citeste si:
Disjunctorul maxilar - Cui și când este indicat?
Disjunctorul maxilar - Cui și...

Soarece de sat, soarece de oras sau de biblioteca, copiii invata pretutindeni prin aceleasi mijloace, prin observatie, imitatie, intrebare si raspuns, intr-un cuvant, prin comunicare permanenta.

Despre felul in care lumea este descoperita celor mici, sau cum se dezvaluie misterele ei mereu de la inceput, se pot spune nenumarate povesti. O parte dintre ele pot fi cunoscute in aceasta a patra expozitie temporara din proiectul european „Copilaria. Ramasite si Patrimoniu”.

Expozitia Descoperirea lumii, acasa şi la şcoala va putea fi vizitata pana pe 14 octombrie 2012, de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00. Intrarea este libera.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri