1 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) este o campanie initiata si sustinuta de mai multe ONG-uri care Isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de un program de preventie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numarul 1 In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit OMS.

Comunicat de presa

8 organizatii ale societatii civile si asociatii profesionale de medici lanseaza campania
Coalitia pentru o Noua Preventie 2013

Acestea isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de vaccinare la standarde europene si actualizarea schemei nationale de imunizare prin includerea vaccinarii impotriva bolilor pneumococice, cauza numarul 1 de mortalitate infantila In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Bucuresti, 17 Septembrie 2012: Astazi s-a lansat Coalitia pentru o Noua Preventie 2013, o initiativa a Fundatiei Pretuieste Viata, sustinuta de World Vision Romania, Societatea Romana de Pneumologie Pediatrica, Fundatia Spitalul de Copii Brasov, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, Colegiul Medicilor si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

In Romania, 1 din 5 copii cu varsta pana Intr-un an care ajung la medicul de familie sau In spital sufera de o boala potential pneumococica , In timp ce rezistenta pneumococului la antibiotic este In crestere . Astfel, 1 din 4 decese este produs de bolile respiratorii, pneumococul putand fi responsabil de mare parte din cazuri , In timp ce In lume, In fiecare an, pneumococul provoaca peste 14,5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copiii mai mici de 5 ani, dintre care aproximativ 1 milion mor In fiecare an .

Parintii din Romania sunt constienti de gravitatea bolilor pneumococice, 83% declarand ca au auzit sau stiu detalii despre acestea. 60% sunt constienti ca bolile pneumococice conduc la sechele grave sau deces, 70% mentioneaza vaccinarea ca metoda de prevenire a bolii, iar 86% considera ca vaccinarea este o responsabilitate a autoritatilor din domeniul medical si a medicilor de familie.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

In acest sens, sustinatorii initiativei „Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013)” au semnat memorandumul „Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati Impotriva bolilor pneumococice!”, prin intermediul caruia autoritatile romane sunt solicitate sa ia masuri pentru realizarea unui plan national de imunizare Impotriva bolilor pneumococice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri