1 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) este o campanie initiata si sustinuta de mai multe ONG-uri care Isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de un program de preventie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numarul 1 In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit OMS.

Presedintele Fundatiei Pretuieste Viata, Andreea Marin Banica, depune astazi memorandumul la sediul Ministerului Sanatatii, cerand reprezentantilor statului sa trateze bolile pneumococice ca o problema de sanatate publica.

„In orice stat european, preventia bolilor grave care afecteaza sanatatea si viata copiilor mici este o prioritate pentru autoritatile publice. In medie, Romania cheltuie pentru programe cu sanatatea publica de zeci de ori mai putin decat state precum Olanda, Franta, Finlanda sau Germania. Este momentul sa cerem autoritatilor sa se implice In prevenirea bolilor pneumococice, principala amenintare la adresa celor aproximativ 200.000 de copii care vin pe lume In fiecare an In tara noastra, si sa identificam Impreuna solutii pentru ca, Incepand din 2013, copiii nostri sa fie protejati Impotriva bolilor pneumococice”, a declarat Andreea Marin, presedintele Fundatiei Pretuieste Viata si Ambasador al campaniei Coalitia pentru o Noua Preventie 2013.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Bolile pneumococice sunt, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, principala cauza de deces la copiii mai mici de un an, din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare . Provocate de o bacterie numita Streptococus pneumoniae, acestea pot varia de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, pana la bacteriemii, sepsis sau meningite.

Despre CNP 2013


Coalitia pentru o Noua Preventie 2013
(CNP 2013) este o campanie initiata si sustinuta de mai multe ONG-uri care Isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de un program de preventie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numarul 1 In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit OMS.

Coalitia intentioneaza sa desfasoare o ampla campanie de informare a publicului larg, a medicilor si a autoritatilor din Romania cu privire la riscurile si costurile absentei unui program de preventie a bolilor pneumococice, avand ca obiectiv crearea primului program national de imunizare care sa cuprinda si vaccinarea antipneumococica In Romania, Incepand din 2013.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri