2 Noiembrie 2012 publicat în Copil 66 share-uri

Parintii trebuie sa fie constienti de nevoile psihologice ale copiilor, precum nevoia de dragoste, autonomie, relationare, pentru a le asigura o buna crestere.

Cele mai importante nevoi psihologice ale copilului

Anumite nevoi psihologice ale copiluluinecesita a fi respectate, pentru buna lui crestere si dezvoltare.

Parintii pot implini nevoile psihologice ale copiilor prin dragoste, incurajarea independentei si ajutandu-i sa dobandeasca incredere in propriile lor puteri, intr-un mediu sigur si propice dezvoltarii copilului.

Nevoia de dragoste

Nevoia de a iubi si de a se simti iubit este esentiala pentru dezvoltarea psihlogica a copilului. Iubirea si afectiunea implinesc si nevoia legata de securitate.

Nevoia de autonomie

Copilul are nevoie de independenta chiar si la varste mici.

El trebuie incurajat sa actioneze singur, sa decida, sa gandeasca independent, astfel incat sa se bucure de „succesele” obtinute prin propriul efort .

Un copil trebuie lasat sa participe activ la orice actiune de interes pentru el.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Putem spune copilului „trebuie sa citesti 30 minute pe zi” sau „ poti sa-ti alegi ce carte doresti sa citesti”.

In al doilea exemplu, copilul beneficiaza de autonomie, care il motiveaza mai mult sa citeasca si simte mai multa multumire, dupa implinirea sarcinii.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri