12:11, 16 Noiembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Mii de parinti au semnat petitia pentru introducerea, incepand din anul 2013, a vaccinului pneumococic in calendarul de imunizari gratuite oferite de stat.

In Romania, 1 din 5 copii cu varsta pana intr-un an care ajung la medicul de familie sau in spital sufera de o boala potential pneumococica , in timp ce rezistenta pneumococului la antibiotic este in crestere .
Provocate de o bacterie numita Streptococus pneumoniae, bolile pneumococice pot varia de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, pana la bacteriemii, sepsis sau meningite si pot provoca sechele grave in randul copiilor care au suferit un episod de boala, precum retard mintal, tuburari de comportament, tulburari de vedere si auz, si nu in ultimul rand epilepsie.

La finalul evenimentului toti cei prezenti au ridicat mainile pentru o fotografie de grup care a marcat startul campaniei Child Health Now, derulata de World Vision la nivel mondial, ce are ca scop atragerea atentiei liderilor lumii asupra necesitatii urgente de a pune capat deceselor copiilor cu varsta pana la 5 ani ale caror cauze pot fi prevenite.

Citeste si:
Cum a influențat pandemia COVID-19 tratarea pacienților cu cancer...
Cum a influențat pandemia...

Pana la 20 noiembrie, World Vision ii invita pe internautii din Romania sa “semneze” petitia organizatiei intr-un mod original și anume sa posteze pe un “wall” dedicat fotografii cu ei, cu familia, prietenii, colegii cu mainile ridicate in semn de sustinere a cauzei.

Lupta impotriva pneumoniei. Salveaza un copil!

Despre CNP 2013

Citeste si:
5 Suplimente naturiste care tratează TUSEA
5 Suplimente naturiste care...

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) este o campanie initiata si sustinuta de mai multe ONG-uri care isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de un program de preventie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numarul 1 in lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit OMS.

Coalitia intentioneaza sa desfasoare o ampla campanie de informare a publicului larg, a medicilor si a autoritatilor din Romania cu privire la riscurile si costurile absentei unui program de preventie a bolilor pneumococice, avand ca obiectiv crearea primului program national de imunizare care sa cuprinda si vaccinarea pneumococica in Romania, incepand din 2013.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri