24 Decembrie 2012 publicat în Copil 29 share-uri

In tarile gemane si in Olanda, Sfantul Nicolae sau “Sinterklaas”/ Sankt Nikolaus este sarbatorit in noaptea de 5 spre 6 decembrie, cand vine sa imparta daruri copiilor cuminti. De aici s-a nascut si denumirea Santa Claus si apoi legenda lui Mos Craciun a devenit tot mai raspandita.

Bradul de Craciun

In jurul anului 1500, oamenii au inceput sa vada in bradul de Craciun un simbol al copacului din Paradis si au atarnat in el mere rosii, simbol al pacatului originar. In secolul al XVI-lea, familiile crestine au inceput sa decoreze brazii cu hartie colorata, fructe si dulciuri.

Spiridusii

Ideea de spiridusi de Craciun vine din credinta anglo-saxona ca gnomii pazeau casa omului de spiritele rele. Spiridusii se purtau precum persoana cu care aveau de a face, fiind fie rautaciosi, fie draguti.

Mos Craciun si spiridusii sai au descoperit formula prafului magic pentru reni, care ii face sa zboare. Acest praf magic este imprastiat peste fiecare ren, cu putin timp inainte de a pleca din Laponia, in ajunul Craciunului.

Conducatorul renilor este Rudolph, care are nasul stralucitor si rosu, pentru ca, atunci cand era mic, a fost atins de Magia Craciunului!

va recomandam:

Povestea lui Mos Craciun

Povesti ale Craciunului

Povestea lui Mos Craciun

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto: sxc.hu

articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri