13 Februarie 2013 publicat în Copil 1 share-uri

Avem responsabilitatea de a incuraja un comportament sanatos atunci cand vine vorba despre navigarea copiilor pe Internet.

Comunicat de presa

In Romania, 70% dintre copii utilizeaza Internetul in fiecare zi, conform unui studiu realizat de EU Kids Online, printre tinerii cu varste intre 11 si 16 ani, din 25 de tari europene.

Rezultatele au aratat ca utilizarea intensiva a Internetului conduce la lipsa somnului, malnutritie si neglijare a educatiei, ca o cauza directa a incapabilitatii de a reduce timpul petrecut online in fiecare zi.

Cercetatorii considera ca, pe masura ce copiii cresc, tot acest timp ar putea fi dedicat dezvoltarii competentelor digitale si utilizarii constructive a mediului online.

Cosmote Romania continua sa se implice in promovarea unui Internet sigur pentru copii si adolescenti prin parteneriatul cu nodul din Romania al retelei europene de hotline-uri INHOPE.

Astfel, pentru Ziua Sigurantei pe Internet de anul acesta, compania a sponsorizat evenimentul din Romania inclusiv prin premierea celor 6 echipe participante si a profesorilor, pentru proiectele inscrise in competitia care a inceput pe 15 octombrie 2012.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Ceremonia de premiere a avut loc astazi, iar Cosmote Romania a oferit ca premii MP3 playere, sisteme de navigare, camere foto si pachete preplatite Nokia si Samsung.

De asemenea, o campanie de comunicare extinsa va fi realizata prin intermediul unei pagini Facebook dedicate, o sectiune cu informatii despre un Internet sigur pe www.cosmote.ro/csr, prin distribuirea de flyere pentru Siguranta pe Internet in magazinele COSMOTE si Germanos, in scoli si prin evenimente corporate, cu scopul de a invata copiii si parintii cum sa utilizeze Internetul si telefonia mobila in siguranta. In plus, compania va implementa si o campanie in presa scrisa.

„Copiii de astazi, experti in tehnologie, sunt utilizatorii maturi de maine. In calitatea sa de jucator activ intr-un peisaj dominat de consumul de continut online, Cosmote Romania si-a asumat responsabilitatea de a incuraja un comportament sanatos atunci cand vine vorba despre navigarea copiilor pe Internet.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Angajamentul fata de aceasta zona este confirmat prin parteneriatul pe termen lung pe care il avem cu Sigur.info si care isi propune consolidarea eforturilor noastre, cu scopul de a sublinia necesitatea educatiei si a prevenirii in aceasta privinta”, declara Ruxandra Voda, Corporate Affairs Senior Manager, COSMOTE Romania.

Ziua Sigurantei pe Internet promoveaza utilizarea sigura si responsabila a Internetului si a telefoanelor mobile, in special de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea publicului tinta cu privire la pericolele navigarii online fara supraveghere.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.cosmote.ro/CSR, pagina dedicata Safer Internet si pe www.sigur.info.

 

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

Foto fr si main: By sakkmesterke /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri