Sfintii ocrotitori ai copiilor

12:02, 15 Februarie 2013 publicat în Copil67 share-uri

Copiii sunt in permanenta ocrotiti de parintii lor si ingrijiti cu toata dragostea, dar ei primesc si ajutorul sfintilor, dintre care i-am ales pe cei mai cunoscuti ocrotitori ai copiilor.

Sfinti ocrotitori ai copiilor

1 Preasfanta Fecioara Maria

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu este cea mai puternica ajutatoare a mamelor care se roaga pentru copiii lor, intrucat Maica Domnului cunoaste durerea si iubirea pe care o mama le poate simti pentru copilul ei.

Maica Domnului a suferit cel mai mult atunci cand Fiul ei a fost rastignit si este ocrotitoarea copiilor si sprijinitoarea mamelor.

Citeste si:
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...
Atracția interpersonală: De...

2 Sfantul Stelian

Sfantul Stelian este sarbatorit pe 26 noiembrie si este cunoscut ca un mare ocrotitor al copiilor. Acest sfant s-a nascut in Turcia de azi, in secolul al-VI-lea, intr-o familie bogata.

De la o varsta frageda, Sfantul Stelian si-a inchinat viata Domnului Iisus Hristos, preferand sa ajute oamenii aflati in nevoie si sa se roage alaturi de pustnici.

Citeste si:
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Grupuri de suport și pentru...
Intr-una din calatoriile sale, a intalnit un copil bolnav si asezandu-si mana peste el, copilul s-a insanatosit.

Vestea acestei vindecari s-a raspandit in toate imprejurimile si o multime de oameni suferinzi, de la copii pana la batrani veneau sa ceara ajutorul si rugaciunile Sfantului.

Sfantul Stelian se ocupa si de educatia copiilor, incredintati lui pentru acest scop, de familii din toate categoriile sociale.

De asemenea, prin rugaciunile Sfantului Stelian, multe femei care nu puteau avea copii, au primit darul nasterii de prunci.

Sfantul Stelian a murit de batranete, dupa o viata inchinata ajutorarii copiilor si tuturor celor aflati in suferinte.

Fragmente din Sfintele sale Moaste se gasesc in Bucuresti, in Biserica Lucaci, Biserica Mihai-Voda si la Biserica Icoanei.

sursa foto: sxc.hu; depositphotos


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri