Medicii sustin ca dansul este benefic, atat pentru copii, cat si pentru cei mari. Aceasta arta imbina dezvoltarea calitatilor motrice atat cu efecte medicale (imbunatatirea tonusului muscular, a elasticitatii corpului, a calitatii osoase), cat si cu dezvoltarea "urechii muzicale", a expresivitatii, a limbajului non-verbal.

Comunicat de presa

Principalele motive pentru care dansul este indicat copiilor

Dezvoltarea scheletului, a musculaturii si a posturii

Un instructor trebuie sa ghideze atent miscarile copilului, astfel incat micutul sa le efectueze intr-o pozitie corecta si favorabila a corpului, pentru a evita formarea obiceiurilor posturale vicioase. Copiii isi modifica scheletul si musculatura pe masura ce cresc, de aceea o educatie motrica, corecta va duce la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa.” – ne marturiseste Alina Dibu, Instructor Madness Dance.

Fiecare curs incepe cu exercitii de incalzire a tuturor segmentelor corpului, atat miscari generale, cat si focalizate – acestea din urma fiind cele mai importante. Daca micutii se misca haotic, needucat, risca sa isi formeze musculatura pe o postura incorecta, ceea ce va duce la fixarea acelei posturi anormale sau acelui obicei vicios, cu efecte negative asupra sanatatii mai tarziu.”, completeaza Alina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Prin exercitii fizice corecte, dar si prin dans, se poate corecta o gama larga de anomalii posturale si nu numai, precum:

- mersul incorect – talpa piciorului calca predominant pe o extremitate. Se observa in mers, cand copilul poate calca pe exteriorul sau interiorul talpii. Incaltamintea prezinta talpa tocita de partea respectiva. Un astfel de mers poate duce, in timp, la dezvoltarea a ceea ce numim popular “picioare in paranteze” sau, la polul opus, “picioare in X”.
- pozitia vicioasa a coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, lombalgii etc.) - aici atragem atentia si asupra copiilor cu hiperlaxitate articulara congenitala, acestia fiind cei mai expusi riscului de anomalii ale posturii coloanei vertebale.
- tulburarile de echilibru;
- tulburarile de tonus muscular etc.

Foto1, Foto2 - flockr.com

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri