17 Mai 2013 publicat în Copil 5 share-uri

Vitamina C se "ascunde" in "banalul" patrunjel mai mult ca in lamaie, portocala, grapefruit, etc.
Surse de vitamina A: ficat, ulei de peste/carne de peste, lactate, oua, morcovi, varza, spanac, salata verde, broccoli,mazare,pepene galben, caise, catina, ardei gras.

3 Vitamina D

Vitamina D este esentiala pentru copil inca de la nastere, de aceea se administreaza copilului din primele saptamani de viata sub forma de suplimente (picaturi), zilnic pana la varsta de 2 ani, pentru preventia rahitismului.

Vitamina D are rol in dezvoltarea sistemului osos, in crestere si stimularea imunitatii.

Surse de vitamina D:

  • “Baile” de soare: pielea sintetizeaza vitamina D sub actiunea radiatiilor UV
  • Ulei din ficat de peste si peste gras:somon, macrou,sardine,ton
  • Ficat
  • Ciuperci
  • Ou
  • Lactate

4 Vitamina C

In 1937, doi chimisti britanici primesc premiul Nobel pentru chimie, ca incununare a unei noi descoperiri: vitamina C de sinteza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

De ce este atat de importanta vitamina C, pentru toate varstele, nu doar pentru copii?
Motivele sunt numeroase:

Este unul din principalii antioxidanti naturali care protejeaza celulele de efectul distructiv si degenerativ al radicalilor liberi.

Rol in sinteza anumitor hormoni: adrenalina, hormonii tiroidieni. Hipofiza, glanda “de comanda si control” a tuturor glandelor endocrine din organism, este un tesut cu o mare concentratie de vitamina C.

Creierul, plamanul, tiroida, ficatul, rinichii, intestinul subtire, pancreasul au un continut de 10 ori mai mare de vitamina C decat sangele.

Poate de aceea vitamina C este larg raspandita in natura, in majoritatea fructelor si legumelor. Includeti in dieta copilului 5 portii de fructe si legume/zi si veti avea un copil sanatos.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri