17 Mai 2013 publicat în Copil 5 share-uri

Vitamina C se "ascunde" in "banalul" patrunjel mai mult ca in lamaie, portocala, grapefruit, etc.

5 Calciu

Calciul este un mineral vital. El asigura rezistenta oaselor, intervine in coagularea normala a sangelui, in contractia inimii si a fibrelor musculare.

Surse de calciu: nuci, migdale, soia, susan, lactate, ou, sardine, smochine, broccoli, varza, ceapa verde.

6 Fibre

Fibrele sunt glucide vegetale solubile sau insolubile care la nivelul intestinului absorb apa, toxinele si excesul de colesterol, ducand la eliminarea lor si la mentinerea peristaltismului si functiei normale a tubului digestiv.

In absenta fibrelor, la nivelul sistemului digestiv, “neobisnuit” cu alimentatia inalt procesata si lipsita de nutrienti se produce un dezechilibru, la inceput functional (constipatie) si ulterior apar complicatiile, de la oboseala cronica, deficitul de atentie, pana la obezitate, diabet, boli cardiovasculare si cancer.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Surse alimentare de fibre: am putea spune si in cateva cuvinte: o salata cu “de toate”, pe zi!

Alimentatia se educa, in cazul copiilor, asa cum se educa si comportamentul. O alimentatie sanatoasa deprinsa inca din copilarie, este precum cei 7 ani de acasa, se pastreaza si rodeste toata viata!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:depositphotos

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri