6 Octombrie 2020 publicat în Copil 2 share-uri

Sangerari nazale la copii – iata de ce apar sangerarile nazale la cei mici, ce pot face parintii daca incepe sa ii curga sange din nas copilului, ce inseamna sangerari nazale frecvente.

Ce sunt sangerarile nazale la copii?

Sangerarile nazale (epistaxis) apar atunci cand un vas de sange este afectat in mucoasa nasului. Vasele de sange de la nivel nazal sunt situate aproape de suprafata si acest lucru le face fragile si usor de deteriorat. Sangerarile nazale sunt frecvente la copii. Termenul medical pentru sangerare nazala este epistaxis.

Daca o sangerare nazala este cauzata de un obiect strain in nas, pot exista, de asemenea, dureri sau mancarimi, o scurgere urat mirositoare dintr-o nara si respiratie urat mirositoare.

Diferite tipuri de sangerari nazale

Cel mai frecvent tip de sangerare nazala este o sangerare nazala in zona anterioara, care provine din partea din fata a nasului. Capilarele sau vasele de sange foarte mici din interiorul nasului se pot rupe si pot sangera, provocand acest tip de sangerare nazala. O sangerare nazala posterioara vine din partea mai profunda a nasului. Copiii au rar sangerari nazale posterioare. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri