23 Decembrie 2021 publicat în Copil 10 share-uri

Afla care pot fi cauzele pentru eritrocite scazute la adulti sau copii, ce rol au globulele rosii, simptome de anemie si tratamente pentru cresterea numarului de eritrocite.

Ce sunt eritrocitele?

Eritrocitele (globulele rosii) sunt celule sangvine ce contin hemoglobina si transporta oxigenul si dioxidul de carbon intre plamani si tesuturi. Daca numarul de eritrocite este scazut, corpul trebuie sa lucreze mai mult pentru a furniza oxigen in intregul corp.

Eritrocitele sunt produse in maduva osoasa printr-un proces numit eritropoieza. Eritrocitele mature sunt eliberate in fluxul sangvin, unde supravietuiesc intre 100 – 120 de zile. Pentru a testa numarul de eritrocite se va preleva o proba de sange ce va fi analizata in laborator – de obicei ca parte a unei hemoleucograme complete. De obicei, nu este nevoie de pregatire speciala pentru acest test. Insa, ar trebui sa informati medicul daca luati medicamente sau suplimente ce ar putea interfera cu rezultatele testului. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri