25 August 2023 publicat în Copil 38 share-uri

Ai observat cât de fascinați sunt copiii de ceea ce fac adulții în jurul lor? Cum privesc cu ochi mari și curioși fiecare gest și acțiune și apoi încearcă să o imite și ei? Ei bine, această dorință de a imita este un instrument puternic de învățare pentru cei mici. Prin imitarea celor din jurul lor, copiii explorează lumea, își dezvoltă abilitățile și își formează propria lor identitate.

Jocuri și activități pentru dezvoltarea abilităților

Ești pregătit să te distrezi împreună cu cel mic și să explorezi lumea prin jocuri și activități bazate pe imitație? Iată câteva moduri prin care poți face acest lucru:

Învățarea limbajului prin imitarea sunetelor

Începe prin a explora lumea sunetelor împreună cu cei mici! Imitarea sunetelor este o activitate care va dezvolta limbajul celor mici. Ascultă împreună cu ei sunetele din jur și încercă să le reproduci. Poți încerca să imiți alături de ei sunetele animalelor, cum ar fi ciripitul păsărilor, mugetul vacilor sau lătratul câinilor.

Și, învățarea limbajului nu se oprește aici! Poți chiar să imiți sunetele obiectelor, precum sunetul de claxon al mașinii sau sunetul făcut de ceas. Nu uita cât de importante sunt materialele audio în acest proces. Te poți folosi oricând de ele, atunci când rămâi în pană de idei! Încurajează-ți copiii să reproducă sunetele cât mai fidel și să se bucure de fiecare reușită în imitația acestora! Citeste continuarea articolului pe mamisicopilu.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Foto: David Tadevosian/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri