Cand primavara se apropie, fiecare dintre noi asteapta cu nerabdare Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului. Dar mai ales cand avem copii, Pastele nu este complet daca nu mentionam si despre iepurasuul de Paste. Iepurasul de Paste este un personaj de poveste despre care se spune ca aduce oua vopsite si dulciuri copiilor in Sfanta zi de Paste.
Cand primavara se apropie, fiecare dintre noi asteapta cu nerabdare Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului. Dar mai ales cand avem copii, Pastele nu este complet daca nu mentionam si despre iepurasul de Paste. Iepurasul de Paste este un personaj de poveste despre care se spune ca aduce oua vopsite si dulciuri copiilor in Sfanta zi de Paste.

Traditia iepurasului de Paste este un ritual pagan, care nu are nicio legatura cu sarbatoarea Mortii si Invierii lui Iisus Hristos. In realitate, iepurasul reprezinta simbolul fertilitatii si al naturii care se trezeste la viata odata cu venirea primaverii.

Legenda iepurasului, ca un simbol al Pastelui, a fost pentru prima data mentionata in Germania, avandu-si originea probabil in traditia populara precrestina. Primii care au facut dulciuri in forma de iepurasi au fost germanii, iar primele astfel de dulciuri inventate erau facute din coca si zahar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Ca si Mos Craciun, si iepurasul de Paste, sau “Oschter Haws” cum mai este numit, este asteptat de copiii de toate varstele cu mare bucurie si emotie, fiind considerat una dintre marile placeri ale copilariei. Se spune ca daca copiii au fost cuminti de-a lungul anului, iepurasul darnic le va aduce in ziua de Paste oua de ciocolata, iepurasi de ciocolata si multe alte dulciuri numai de el facute.

Traditia spune ca cei mici trebuie sa construiasca un ciub sau un cosulet intr-un loc ferit de privirile celor mari undeva in casa sau in gradina, in care iepurasul sa depuna darurile bine-meritate de catre copiii cuminti.

Unele povesti amintesc ca sarbatoarea Pastelui (“Easter” in engleza) si-a luat numele de la zeita Anglo- Saxona Eostre, care avea ca animal de companie un iepure. Este impresionant, dar acest iepuras al zeitei Eostre a facut primul ou colorat. Pornind de la aceasta legenda, americanii au inventat jocul “ascunsului oulaor” si “vanatoarea de oua”.
Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Fiecare popor are o alta viziune referitor la iepuras, dar pana la urma el este doar un mit care nu trebuie uitat, mai ales de catre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri