Problema raportului risc/beneficii pe care vaccinurile obligatorii il prezinta ridica din ce in ce mai multe semne de alarma in privinta parintilor. Cu cat mai multi parinti se informeaza cu privire la riscurile vaccinurilor, cu atat mai multi dintre acestia sunt speriati.
Care sunt riscurile vaccinurilor?

La momentul actual riscul vaccinurilor a scazut considerabil datorita obtinerii unor forme anigenice cat mai self pentru orice individ. Exista insa cateva riscuri care merita luate in considerare:
- de curand a fost relatat riscul de autism pe care il pot avea vaccinurile. Se pare ca vaccinurile care contin timerosal sunt cele ce prezinta acest risc precum si cel al afectiunilor cerebrale si ale sistemului nervos.
- Intr-un caz din 2008 a fost relatat riscul de agravare a bolii mitocondriale. Un copil ce avea o encefalopatie regresiva cu caracteristici ale tulburarilor din spectrul autismului prezenta predispozitie spre boala mitocondriala, insa aceasta s-a declansat dupa adminstrarea unia din vaccinurile obligatorii. Parintii au cerut explicatii iar statul (SUA) a hotarat sa despagubeasca respectiva familie.
- Alergiile si socul anafilactic: la unele substante din vaccin copilul poate fi alergic, fara insa a sti de alergia sa. Spre exemplu la o prima interactiune cu substanta alergena pacientul nu prezinta niciodata simptomatologie, insa la al doilea contact se declanseaza alergia si poate face chiar soc anafilactic.
- Un efect advers usor ar putea fi reprezentat de inflamatie si durere locala, unde a fost facut vaccinul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri