90 de ani de sustinere a drepturilor copiilor

12:05, 22 Mai 2009 publicat în Copil

Aliana Salvai Copiii, fondator al drepturilor copiilor, mplinete 90 de ani de activitate n domeniul schimbrii condiiilor de via pentru copiii de pretutindeni din lume. n 2009 organizaia umanitar ntmpin provocri datorate confictelor armate i crizei economice, similare perioadei nfiinrii sale, imediat dup Primul Rzboi Mondial.

Alianta Salvaþi Copiii, fondator al drepturilor copiilor, implineste 90 de ani de activitate in domeniul schimbarii conditiilor de viata pentru copiii de pretutindeni din lume. In 2009 organizatia umanitara intampina provocari datorate confictelor armate si crizei economice, similare perioadei infiintarii sale, imediat dupa Primul Razboi Mondial.

Astazi, în Etiopia unul din zece copii sufera de foame. In 1919, cand Salvati Copiii si-a inceput activitatea de ajutorare a copiilor victime ale foametei din estul Europei, in Viena unul din zece copii suferea de foame – ceea ce pare incredibil astazi.

Citeste si:
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în...
Studiu: 71% dintre copii...

Astazi, aproape 10% din copiii lumii nu pot merge la scoala, comparativ cu procentul de peste 40% al copiilor aflati în afara sistemului scolar din unele parti ale Statelor Unite atunci cand Salvati Copiii a inceput activitatea in zona, dupa Marea Criza.

“Este un inceput greu pentru copiii ce se nasc astazi în cele mai sarace parti ale lumii. Pe masura ce criza globala se acutizeaza, familiile lor vor fi cel mai puternic afectate iar guvernele tarilor respective vor face eforturi imense pentru a le asigura minimul necesar, cum ar fi ingrijiri medicale si accesul la educaþie in scoli. Criza globala de alimente a afectat deja 50 de milioane de copii, care sufera de malnutritie”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii România.

Citeste si:
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Copiii vorbesc despre...

"Fondatoarea Salvati Copiii, Eglantnye Jebb, spunea: ‘Putem fi siguri ca aceia pe care ii ajutam astazi ne vor ajuta maine.’ Aceasta afirmatie exprima un adevar chiar si in zilele noastre. Trebuie gasite solutii in privinta schimbarii climei, in privinta razboaielor si crizei economice. Copiii trebuie sa creasca sanatosi, educati si eliberati de temeri. Progresele pe care le-am inregistrat in beneficial copiilor ne inspira sa credem in viitor. Am invaþat ca schimbarea este posibila, chiar si in cele mai dure conditii – dar avem nevoie de sustinere imediata pentru a ajuta generaþia copiilor de astazi”.

Povestea Salvati Copiii este povestea de success a unei femei ambitioase, vizionare, Eglantyne Jebb. Astazi, organizatia pe care a fondat-o s-a transformatiîntr-o Alianta Internaþionala care cuprinde 27 de membri si desfasoara programe in 125 de tari. Cu venituri cumulate de aproape1.3 miliarde $, Salvati Copiii este cea mai mare organizatie umanitara initiata de o femeie. “Consideram ca inclusiv in mediul privat exista doar doua organizatii fondate de femei mai mari decat Salvati Copiii – compania-gigant de cosmetice americana Mary Kay si compania chineza Nine Dragons Paper,” adauga Gabriela Alexandrescu.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri