Eglantyne Jebb a promovat ideea, revolutionara la acea data, ca si copiii au drepturi. In 1923 a redactat Declaratia Drepturilor Copilului, adoptata ulterior de Liga Natiunilor. Acest document istoric a reprezentat piatra de temelie a Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, un tratat international care face acum parte din legislatia tarilor din aproape intreaga lume.
“Misiunea noastra, in Romania si pretutindeni in lume, este sa garantam ca drepturile fiecarui copil sunt respectate – dreptul la ingrijire medicala, la hrana, la educatie si sa ii protejam de orice forma de abuz, neglijare, exploatare sau cruzime. Asiguram dreptul la exprimare al copiilor si ii implicam in gasirea de solutii reale la problemele cu care se confrunta. “
Imediat dupa Primul Razboi Mondial, in primii ani de existenta ai organizatiei, Salvati Copiii a luat pozitie impotriva embargo-ului impus de Guvernul Britanic Germaniei si Austriei, unde copiii mureau de foame si de boli. Salvati Copiii si-a castigat reputatia unei organizatii de incredere, cu rezultate vizibile, pe vremea foametei din 1921 din Rusia, cand a reusit sa hraneasca 650,000 de persoane cu suma de un shilling per saptamana per persoana.
Salvati Copiii a dezvoltat apoi programe pentru combaterea foametei si accesul la educatie in zonele sarace si cele rurale din Statele Unite pe timpul Marii Crize, precum si programe de interventie in Scandinavia, Italia, Germania, Austria si Grecia, pentru a sprijini copiii si pe toti cei afectati de Al Doilea Razboi Mondial, inclusiv pe cei aflati in lagarele de concentrare. Istoria organizatiei include interventiile în situatiile de urgenta din timpul Razboiului Coreean, campania globala impotriva poliomelitei din 1979, precum si actiunile pentru combaterea foametei din Etiopia din 1984.
Recent, Salvati Copiii a continuat sa sprijine copiii afectati de razboi din Afganistan, Irak, Mozambic, Nicaragua, Columbia, Sri Lanka, Sierra Leone, Angola, Rwanda si din Balcani, organizand campanii de promovare pentru drepturile copiilor-soldati, operatiuni de ajutorare in tarile devastate de tsunami si de sprijin pentru familiile evacuate din Darfur. In 2006 Salvati Copiii a lansat Rescrie Viitorul (Rewrite the Future), prima campanie globala pentru asigurarea educatiei milioanelor de copii aflaþi in abandon scolar din zonele afectate de razboaie si conflicte armate.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară