In ceea ce priveste medicamentele, acestea sunt dozate, li se cunosc riscurile si pot fi atribuite in functie de patologia si particularitatile copilului. Sunt recomandate pana la 12-14 ani aceste medicamente in ideea de “a se merge pe calea stiuta”, fiindca micutii nu au un sistem imunitar bine dezvoltat. Astfel ei sunt predispusi bolilor si evolutiei rapide a acestora, de aceea trebuie sa se actioneze raipid si tintit.
Antiinflamatoare si antipireticele (antifebrile)
Medicamentele antiinflamatoare si antipiretice sunt cele mai folosite in tratarea racelilor la copii.
Ce trebuie sa stiti este ca raceala la copii este de mai multe feluri, dupa cauza care o produce: o infectie respiratorie bacteriana, sau una virala. Exista si cazul de infectie parazitara, mai rar, care insa are o simptomatologie foarte pronuntata si nu reactioneaza la medicamentele uzuale, ceea ce ridica suspicionuea ca ar fi o alta cauza care produce simptomele respective.
In mod normal, o raceala bacteriana ar trebui sa prezinte ameliorare dupa doua trei zile de la debutul simptomatic, sub tratamentul de rutina. Acest tratament consta in administrarea copilului in dozele indicate pe prospect a medicamentelor antiinflamatoare: paracetamol (paracetamol, Coldrex), ibuprofen (Nurofen, Ibalgin etc) - aspirina nu este indicata copiilor sub 16 ani.
In puseele febrile i se da copilului, dupa indicatiile din prospect, antipiretice daca sunt necesare, de obicei acest efect il au si paracetamolul si ibuprofenul. Paracetamolul pare a fi mai indicat copiilor, dar putin mai toxic pentru ficat decat ibuprofenul. Puteti observa in timp la ce medicament reactioneaza mai bine copilul dumneavoastra.
In cazul infectiilor virale sau parazitare se recomanda tartamentul indicat de medicul pediatru, eventual internarea daca acesta o sugereaza. Aceste infectii sunt mult mai agresive.
Antibioticele
Antibioticele sunt sugerate atunci cand infectia respiratorie a evoluat: amigdalele s-au umflat sau infectia a trecut de faringe, indreptandu-se spre plaman – pneumonii. Aceste situatii sunt destul de periculoase pentru copil, de aceea se da tratament antibiotic. Este recomandat ca antibioticele sa fie prescrise in urma unei antibiograme.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară