Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa si foarte variata care sa le asigure o gama larga de nutrienti, vitamine si minerale astfel incat sa se dezvolte armonios si sanatos.

Va propunem ca in articolul curent sa discutam despre cei mai importanti nutrienti pentru copilul dumneavoastra si despre principalele alimente in care ii puteti gasi.

Este important ca aporturl acestor nutrienti, vitamine si minerale sa se faca in special din alimentatie, suplimentele alimentare si vitaminele din farmacii nefiind suficiente pentru copii, pentru ca absorb foarte putin din acestea.

Vitamina A

Vitamina A este responsabila pentru cresterea armonioasa a copilului, pentru dezvoltarea osoasa, dar si pentru vedere. Participa, alaturi de restul nutrientilor, la pastrarea eficientei sistemului imunitar si de asemenea faciliteaza procesele de crestere celulara.

Vitamina A are ca precursor beta-carotenul, acesta gasindu-se in majoritatea fructelor si legumelor portocalii: morcovul, cartoful, pepene galben, caise, ardei gras rosu, rosii, citrice, mango, broccoli, mazare, piersici sau papaya, spanacul etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Vitamine din complexul B

Viatminele din complexul B sunt utile in dezvoltarea sistemului nervos, ele jucand un rol esential in crestere si dezvoltarea capacitatilor celulelor nervoase. Vitaminele din complexul B initiaza de asemenea anumite procese vitale in maduva rosie hematogena, fiind cele mai importante in demararea fabricarii celulelor din sange. Astfel vitaminele din complexul B previn bolile de sange, cancerele de sange, dar si frecventa anemie.

Vitaminele din complexul B se gasesc in cantitati foarte mari in ceeralele integrale. De aceea micul dejun al copilului este indicat sa contina cereale cu lapte, in special acele cereale integrale, care se obtin prin zrobirea bobului de cereala (cum sunt musli de exemplu). Este important sa administrati copilului cerealele cu o cantitate importanta de lichide (lapte, iaurt) fiindca acestea se “activeaza” numai in prezenta lichidelor.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

Vitamina C

Vitamina C este una vitala, ea intra in multiple procese ale organismului, este indispensabila pentru crestere si de asemenea doar in prezenta ei se pot obtine fibrele de colagen, fibre ce intra in sutrcutra tuturor tesuturilor conjunctive, dar si in tendoane, oase etc. De aceea este important sa oferiti zilnic copilului ratia de vitamina C.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri