4 Ianuarie 2012 publicat în Mami 1 share-uri

Un numar de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate in primele 5 luni de functionare ale Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer.

In perioada iulie-noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedura de fertilizare in vitro in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer lansat in acest an de catre Ministerul Sanatatii.

Dintre cele 761 dosare depuse, un numar de 579 de dosare au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate in cele 8 clinici inscrise in program.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.
Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

- 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)
- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

Programul MS va continua si in anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a inca 2 clinici de specialitate din Bucuresti si Craiova.

Sursa articolului "Programul de Fertilizare in vitro - 171 de reusite": MinisterulSanatatii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri