9 Martie 2012 publicat în Mami 25 share-uri

Nu exista o mama mai buna sau o mama mai putin buna. Singura diferenta intre mame este modul in care ele stiu sa isi controleze emotiile, sa reactioneze in anumite situatii cu care se confrunta, sa isi aleaga cum sa isi educe copiii si de ce etc. In plus, nu exista reteta mamei perfecte pentru ca toti suntem oameni, gresim, incercam sa devenim mai buni si tot asa. Iata cateva tipologii materne si impactul lor in dezvoltarea copilului.

A fi o mama posesiva nu este un lucru rau pentru ca acest tip de mama are instincte maternale puternice si nu isi doreste decat sa isi apere puiul si sa ii ofere tot ce e mai bun, insa care este impactul acestui tip de comportament asupra unui copil in plina dezvoltare?

De cele mai multe ori acest copil poate fi un inadaptat pentru ca nu isi face griji pentru nimic, deci nu invata sa se hraneasca singur, sa aiba grija singur de el etc. El poate avea dificultati si in a relationa cu copiii din jurul lui pentru ca va fi mereu insotit de mama sa iar copiii sunt rai si pot sa il ridiculizeze. Nici independenta nu va avea atata timp cat mama lui ii va fi alaturi la fiecare pas. De asemenea, ei isi pot suprima sentimentele si nu isi poate dezvolta personalitatea.

Mama - Cea mai buna prietena

Unii parinti sunt adeptii acestui tip de comportament in care ei sunt cei mai buni prieteni ai copilului lor. Acest lucru este foarte bun pentru ca parintii le vor mereu binele copiilor lor, ii vor sprijini de fiecare data si vor cauta intotdeauna calea cea mai potrivita pentru ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!
Parintele care incearca sa fie cel mai bun prieten al copilului sau poate sa faca acest lucru pentru ca nu isi asuma responsabilitatea de a crea o anumita limita in relatia cu cel mic. Cei doi dezvolta o relatie de prietenie, de confidenta in care isi impartasesc totul, dar din care copilului ii lipseste de experienta impartasita alaturi de o mama.

Acest tip de comportament matern il dezvolta prematur pe copil, il face sa inteleaga mai bine rolul limitelor in relatiile cu ceilalti si il impinge sa se poarte ca un adult atunci cand este in pozitia de a lua o decizie importanta. Din pacate, unii din acesti copii se simt neglijati din punct de vedere emotional, cred ca nu sunt apreciati, iubiti si se tem sa nu fie respinsi.

Mama emotionala

Mama emotionala este o furtuna atunci cand vine vorba despre sentimentele si starile ei de spirit. Trece cu usurinta de la o stare la alta, are toane si nimeni nu stie cum sa ii intre exact in voie. Ea este un vulcan de fericire si nu are nicio problema in a-si exprima sentimentele fata de cei din jur, dar poate fi si un nor negru de suparare si tristete atunci cand nu este in apele ei.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri