9 Martie 2012 publicat în Mami 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Nu exista o mama mai buna sau o mama mai putin buna. Singura diferenta intre mame este modul in care ele stiu sa isi controleze emotiile, sa reactioneze in anumite situatii cu care se confrunta, sa isi aleaga cum sa isi educe copiii si de ce etc. In plus, nu exista reteta mamei perfecte pentru ca toti suntem oameni, gresim, incercam sa devenim mai buni si tot asa. Iata cateva tipologii materne si impactul lor in dezvoltarea copilului.

Acest tip de comportament si starea instabila a mamei determina copilul sa devina mult mai empatic si intelegator decat semenii sai. El devine o persoana adaptabila, care stie sa citeasca oamenii si care se descurca in orice situatie. El sunt umarul pe care toti stiu ca se pot baza si prietenul care le va sari mereu in ajutor.

Nevoia acestor copii de a avea grija de ceilalti nu este un lucru rau, dar uneori se pot simti complet depasiti de aceste aspecte si pot deveni anxiosi si frustrati, uneori chiar depresivi.

Mama in adevarul sens al cuvantului


Echilibrata din punct de vedere emotional, distanta cu copilul atunci cand are nevoie si prietena atunci cand e cazul, altruista, intelegatoare, iubitoare, increzatoare in fortele copilului si dispusa sa il ajute sa isi indeplineasca telurile: acestea sunt cateva din ingredientele care o fac pe aceasta mama sa fie un adevarat model.

Cercetatorii spun ca doar aproximativ 10% din copii au o astfel de mama. Nici ea nu este perfecta, caci nimeni nu este, dar instinctele sale materne sunt foarte dezvoltate si acest lucru primeaza.

Acest tip de mama isi ajuta copilul sa isi dezvolte o personalitate armonioasa, sa aiba incredere in sine si in cei din jur, sa nu ii fie frica sa isi asume riscuri si sa faca alegeri care sa il avantajeze, sa iubeasca si sa se lase iubit si sa fie foarte prietenos.

Copilul norocos sa aiba o asemenea mama iubitoare si intelegatoare va intelege ca oamenii din jurul lui au perspective diferite si va stii sa le respecte parerile, va stii sa isi intreaca fricile, sa devina independent si sa isi inteleaga si sa isi respecte propriile sentimente.

Sursa foto Front, Main si interior: sxc.hu

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si copilul tau:

Tu stii sa fii un model pentru copilul tau?

Nu-i usor a fi parinte! 4 intrebari copilaresti ale adultilor

Idei pentru parinti: Dezvolta inteligenta copilului tau

5 Semne ca nu l-ai educat bine pe cel mic

5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si copilul tau.

Kidz.ro te invita la comentarii: Tu ce fel de mama esti?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri