19 Martie 2012 publicat în Mami 48 share-uri

In calitate de parinti nu ne dorim decat sa ne ajutam copiii in tot ceea ce ei fac in viata. Ii sustinem atunci cand vine vorba de scoala, ii ducem la cluburi speciale pentru a-si dezvolta abilitatile si le oferim cele mai bune conditii pentru a avea succes in tot ceea ce fac. Uneori, din dorinta de a ne vedea copiii reusind in viata, gresim: ii impingem prea mult de la spate, ii cicalim, nu ascultam ceea ce isi doresc si ei etc.
Cand parintii sunt din nou la scoala: rezolva temele copiilor

Copiii stiu ca trebuie sa isi faca temele dar nu vor fi foarte motivati sa si le faca si le vor lasa, de cele mai multe ori, pe finalul zilei, dupa joaca si distractie. Pentru a-i ajuta pe cei mici sa isi faca temele, ii puteti stimula promitandu-le ceva: jocuri, un desert sau o masa speciala, o plimbare in parc etc. Copiii sunt mult mai motivati sa isi faca temele atunci cand stiu ca dupa incheierea sarcinii ii asteapta ceva bun.

Pedepsele din cauza rezultatelor slabe la scoala

Multi parinti aleg sa isi pedepseasca copiii pentru a-i motiva sa aiba rezultate mai bune la scoala. „Pana nu ti se imbunatatesc notele, nu mai ai voie sa iesi afara la joaca!” Vi se pare cunoscuta aceasta replica? Oricat de normal ar fi sa va suparati din cauza unei astfel de situatii, pedepsele nu ajuta foarte mult, din contra, ii poate infuria pentru ca ii tineti departe de activitatile pe care le iubesc. Incercati sa abordati o alta metoda prin care sa ii oferiti copiilor intelegere si chiar ajutor acolo unde au nevoie. De asemenea, va puteti gandi la metode prin care sa il stimulati sa obtina rezultate mai bune: bani in plus, activitati noi, carti, filme, jocuri, privilegii etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Lipsa activitatilor extracuriculare

Ceea ce se invata in scoala nu este neaparat tot ceea ce este necesar sau complet pentru educatia copiilor vostri. Poate copiii sunt pasionati de astronomie, de dinozauri, de desen etc., iar scoala nu le ofera importanta necesara. Incercati sa le sustineti pasiunile si sa le hraniti curiozitatile in domeniile care ii intereseaza.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si copilul tau:

5 Semne ca nu l-ai educat bine pe cel mic

10 Metode educative pentru mofturosul la mancare

Descopera aptitudinile copilului tau - Primii pasi pe drumul vietii

7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Kidz va invita la comentarii: Voi cum ii ajutati pe copiii vostri sa aiba rezultate bune la scoala?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri