9 Iulie 2012 publicat în Mami 43 share-uri

“Omida mancacioasa” (”The Very Hungry Caterpillar”), una dintre cele mai bine vandute carti pentru copii din toate timpurile si cel mai popular titlu al lui Eric Carle, a fost editata de Cartea Copiilor in editie bilingva, romana-engleza. De la lansare, din 1969, pana in prezent, „Omida mancacioasa” a fost tradusa in 47 de limbi si s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare. Lansata in limba romana in anul 2007, cartea a devenit rapid unul dintre cele mai apreciate titluri ale editurii Cartea Copiilor.

Comunicat de presa

De-a lungul timpului, „Omida mancacioasa” a obtinut numeroase distinctii, cum ar fi Premiul Institutului American de Arta Grafica, in 1970, „Selection du Grand Prix des Treize”, Franta, 1972, sau Premiul cititorilor „Nakamori” in Japonia, 1975. In prezent, cartea se afla in multe dintre topurile celor mai iubite carti pentru copii din toate timpurile. Spre exemplu, in topul realizat de The Guardian in 2010, pentru categoria de varsta 0-2 ani, „Omida mancacioasa” se afla pe locul 1.

Omida mancacioasa” este cartea care l-a facut celebru pe Eric Carle, autorul apreciat in intreaga lume pentru originalitatea ilustratiilor obtinute prin colaj si pentru designul inovativ al cartilor sale. „Sunt absolut incantat pentru ca, timp de 43 de ani, copiii de pretutindeni au indragit «omida mancacioasa», un personaj nascocit de mine din intamplare, in timp ce ma jucam cu perforatorul si faceam gaurele in hartie. M-am gandit initial ca ar putea fi un viermisor, «Willi the Worm», dar editorul meu mi-a sugerat ca ar fi mult mai draguta o omida... si asa a inceput totul”, isi aminteste Eric Carle, acum in varsta de 83 de ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Povestea omizii incepe o data cu iesirea ei din ou, cand pleaca infometata sa caute ceva de mancare. Luni gaseste un mar, marti doua pere, miercuri trei prune, iar pana sambata mananca atat de mult, incat o doare burtica. Isi revine rontaind o frunza frageda si se retrage obosita in cocon. Doarme doua saptamani, iar cand se trezeste - surpriza... se transforma intr-un fluturas.

Cartea „Omida mancacioasa” ofera celor mici, pe langa o poveste despre miracolul naturii, ocazia de a invata numerele si zilele saptamanii atat in limba romana, cat si in limba engleza.

„Omida mancacioasa este o poveste despre speranta si ma bucur foarte mult ca este iubita in toata lumea. Sper ca aceasta poveste sa continue sa incante cititori de toate varstele si-mi doresc ca mesajul ei de speranta sa incurajeze cat mai multi copii sa creasca si sa se dezvolte in mod pozitiv", subliniaza Eric Carle.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri