28 Septembrie 2012 publicat în Mami 70 share-uri

Parintii pot face uneori, anumite greseli in educatia copiilor. Orice actiune a adultilor in sensul educatiei copiilor, are o influenta majora asupra personalitatii celui mic.

3 Rasfatul

Copiii pot primi uneori, din partea parintilor o afectiune exagerata, disproportionala cu actiunile lor. Copiii sunt foarte inteligenti si sensibili la reactiile pe care cei din jur (mai ales parintii), le au cu privire la faptele lor.

Daca parintii se arata permisivi in orice situatie, copilul va fi influentat a se considera centrul atentiei si a crede ca ii este permis orice comportament, inclusiv incalcarea regulilor pe care altii le respecta.

Greselile copiilor trebuie indreptate prin explicatii adecvate si exemple usor de inteles, dar nu trebuie trecute cu vederea, acoperite de “dragostea” parinteasca, deoarece copilul va ajunge neascultator si nu va mai recunoaste nici autoritatea parintilor si nici pe cea a altor indrumatori.

4 Dezinteresul

Lipsa timpului a devenit in societatea noastra o problema reala si acuta. Adesea parintii ajung acasa de la serviciu la sfarsitul zilei si copiii cresc alaturi de alte persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Copiii simt absenta parintilor si dragostea lor nu poate fi suplinita de nicio alta persoana,(chiar si o ruda). Chiar daca au putin timp la dispozitie pentru a-l petrece alaturi de copil, parintii trebuie sa se straduiasca sa-l foloseasca de fiecare data.

Copiii se pot multumi si cu putin timp, dar acel timp sa fie intr-adevar alocat numai lor. Este o eroare ca parintele sa se ocupe si cu alte treburi, atunci cand petrece un timp alaturi de copil, deoarece copilul va primi un semnal ca parintele este dezinteresat de el.

Dezinteresul pe care copiii il simt din comportamentul parintilor, poate sa nu fie perceput de parinti. Ei cred ca pot gati sau vorbi la telefon sau pot face o alta actiune in timp ce vorbesc si cu proprii copii, dar pentru copii acest fapt nu trece “neobservat”.

Cu timpul, ei inteleg ca parintii nu au timp pentru ei si vor cauta refugiu in alte activitati sau persoane.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri