Cum obisnuiesti copilul sa faca la olita?
Iata cateva sfaturi utile pentru a-l determina pe micut sa foloseasca olita!
• Creeaza o rutina in a-l pune la olita atunci cand da semne ca trebuie sa isi faca nevoile. Fii atenta la orele la care cel mic obisnuieste sa faca treaba mare de obicei sau la grimasele specifice. De asemenea, puteti pune copilul sa stea pe olita dupa ce se trezeste sau la 30 de minute dupa fiecare masa, insa nu il fortati sa stea mai mult decat vrea si lasati-l sa se ridice atunci cand doreste.
• Pune olita intr-un loc strategic din casa, unde copilul sa poata ajunge cu usurinta la ea, sa o poata vedea si atinge, pentru a se familiariza cu ea.
• Ia o olita pe care sa pui copilul sa stea, chiar daca la inceput sta imbracat si nu face nimic. In timp se va obsinui, mai ales daca ii explici tot timpul care este rolul olitiei si cum alti copii de varsta lui fac deja la olita.
• Asigura-te ca hainele celui mic sunt adecvate procesului de a invata sa faca la olita. Evita hainele complicate si profita de anotimpul cald pentru a-l lasa sa stea doar in chilotei.
• Invata-l sa isi puna si sa isi dea jos chiloteii singur atunci cand merge la olita, pentru ca in acest fel va fi incantat de rezultat si va fi motivat sa invete sa faca mai repede la olita.
• Foloseste puterea exemplului! Arata-i chiar tu cum ar trebui folosita olita, simuland activitatea ce are loc pe aceasta. Va fi tentat sa te imite.
• Fii perseverenta si incurajeaza-l sa foloseasca olita fara sa-l stresezi! Nu ii arata olita din jumatate in jumatate de ora si chiar daca rezultatele intarzie sa apara, nu dispera, nu iti pierde rabdarea si nu il certa pe cel mic.
• Lauda-i progresele si recompenseaza-l de fiecare data cand face la olita. Arata-i ca te bucuri pentru reusita lui, da-i un pupic, imbratiseaza-l sau ofera-i ceva dulce. Va constientiza ca este bine ceea ce face si va face si data viitoare pentru a obtine aceste mici recompense.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară