6 Septembrie 2013 publicat în Mami 24 share-uri

Bebelusii au, inca din primele zile de viata, pielea mult mai sensibila decat a adultilor, de aceea trebuie sa avem mare grija atunci cand vine vorba de alegerea produselor cosmetice de ingrijire pentru cei mici. Specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile despre produsele cosmetice pentru bebelusi.

SLS, desi curata bine pielea capului, este cel mai puternic alergen si provoaca iritatii si, de asemenea, patrunde foarte usor prin piele, ajungand la creier, inima, ficat sau plamani. Este de preferat sa se evite si sampoanele cu arome puternice, deoarece pot irita mucoasa nazala a micutilor.

Ulei de corp

Uleiul de corp este destinat folosirii dupa fiecare baita a bebelusului. Uleiul de corp pentru bebelusi este foarte fin si are rolul de a hidrata pielea celui mic, lasand-o moale si catifelata. Acesta se absoarbe foarte repede in piele si nu trebuie sa contina alcool sau parabeni.

Sapun

Sapunul pentru bebelusi trebuie sa aiba un Ph neutru, sa nu aiba miros si sa nu usuce pielea. Sapunul pentru bebelusi curata pielea in profunzime si, in acelasi timp, o netezeste si o hidrateaza. De cele mai multe ori, si mamicile recurg la folosirea unui sapun pentru bebelusi, deoarece acesta le lasa pielea foarte fina.

Crema cu factor de protectie pentru bebelusi

Crema cu factor de protectie pentru bebelusi este recomandata a se folosi atunci cand cel mic este expus la soare, fie ca este vorba de o simpla plimbare sau de mers la plaja. Crema cu factor de protectie pentru bebelusi apara pielea, este rezistenta la apa si nu contine alcool, parabeni, parfum si coloranti.

Crema de fata

Crema de fata pentru cei mici este special creata, este organica, protejeaza pielea bebelusului de substantele poluante din aer, o hidrateaza si calmeaza iritatiile. Cele mai recomandate creme de fata pentru bebelusi sunt cele cu extract de galbenele, aceste plante fiind renumite pentru multitudinea de beneficii pe care le aduc tenului si pielii.

Va recomandam sa cititi si:

Practic: Cum alegi tetina bebelusului tau

Practic: Cum alegi scaunul de masina pentru bebelusi

Practic: Cum inveti copilul la olita

Practic: Cum alegeti patutul pentru copil

Practic: Cum alegeti caruciorul pentru copii

Practic: Cum tratezi intoxicatiile la copii

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri