Ingrijirea dintisorilor in primele luni de viata
Odata crescuti, dintisorii au nevoie sa fie cat mai bine ingrijiti, deoarece smaltul lor este foarte fragil si ii pot provoca micutului probleme pe mai tarziu. Ce este de facut?
In primul rand, invatati copilul sa aiba o igiena alimentara buna, evitati sa ii dati zahar sau sa ii indulciti prea mult alimentele, mai ales inainte de culcare. De asemenea, aveti grija sa preveniti dependenta de suzeta si biberon pana la varste de peste 2 ani si jumatate, aceasta fiind o alta cauza a imbolnavirii dintisorilor.
In al doilea rand, ar fi bine sa ii stergeti in mod constant gingiile cu un tampon inmuiat in ceai, pentru a preveni aparitia unor infectii si periati-I usor dintii cu o periuta de dinti moale si o pasta de dinti speciala pentru copii. Periajul dintilor din lapte este obligatoriu dupa varsta de un an.
Si, nu in ultimul rand, odata cu implinirea varstei de un an, micutul trebuie dus periodic la controale stomatologice de rutina, pentru a fii sigura ca va avea o dantura frumoasa si sanatoasa.
Va recomandam sa cititi si:
Cum putem preveni cariile dentare la cei mici?
Interviu cu medicul stomatolog - Ce trebuie sa stie o mama despre dentitia copilului ei?
Lectia sanatatii orale se invata de mic
Importanta sanatatii orale pentru femeile insarcinate
Spalatul dintilor poate deveni o distractie aromata pentru cei mici
Foto mama si copilul se spala pe [email protected]
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?