11 Octombrie 2013 publicat în Mami 4 share-uri

Eruptia dentara sau aparitia dintisorilor la copii este un subiect foarte dezbatut atunci cand vine vorba de ingrijirea celui mic. Pentru a stii exact cum sa abordati aceasta "problema" si sa treceti cu bine peste ea, noi v-am pregatit o serie de informatii si sfaturi utile.

Ingrijirea dintisorilor in primele luni de viata

Odata crescuti, dintisorii au nevoie sa fie cat mai bine ingrijiti, deoarece smaltul lor este foarte fragil si ii pot provoca micutului probleme pe mai tarziu. Ce este de facut?

In primul rand, invatati copilul sa aiba o igiena alimentara buna, evitati sa ii dati zahar sau sa ii indulciti prea mult alimentele, mai ales inainte de culcare. De asemenea, aveti grija sa preveniti dependenta de suzeta si biberon pana la varste de peste 2 ani si jumatate, aceasta fiind o alta cauza a imbolnavirii dintisorilor.

In al doilea rand, ar fi bine sa ii stergeti in mod constant gingiile cu un tampon inmuiat in ceai, pentru a preveni aparitia unor infectii si periati-I usor dintii cu o periuta de dinti moale si o pasta de dinti speciala pentru copii. Periajul dintilor din lapte este obligatoriu dupa varsta de un an.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Si, nu in ultimul rand, odata cu implinirea varstei de un an, micutul trebuie dus periodic la controale stomatologice de rutina, pentru a fii sigura ca va avea o dantura frumoasa si sanatoasa.

Va recomandam sa cititi si:

Cum putem preveni cariile dentare la cei mici?

Interviu cu medicul stomatolog - Ce trebuie sa stie o mama despre dentitia copilului ei?

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Importanta sanatatii orale pentru femeile insarcinate

Spalatul dintilor poate deveni o distractie aromata pentru cei mici

Foto mama si copilul se spala pe dinti@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri