28 Octombrie 2013 publicat în Mami 5 share-uri

Copilul tau are nevoie de ingrijirea gingiilor si dintisorilor inca din primele luni de viata, pentru a se bucura mai tarziu de o dantura frumoasa si sanatoasa.

10. Intalnirea cu medicul specialist ortodont este obligatorie la trecerea de la dentitia temporara la dentitia definitiva in vederea prevenirii anomaliilor.

11. Mitul : “dinte temporar - oricum cade, nu il tratez” - total neadevarat. Dintii temporari au, ca si cei definitivi, nervi, deci pot provoca dureri cumplite daca nu sunt tratati la timp. In plus, dintele definitiv ce sta asezat imediat sub cel temporar, se hraneste din acesta din urma. Daca dintele temporar prezinta carii netratate, bacteriile il afecteaza si pe cel de dedesubt definitiv, copilul pornind astfel cu un handicap inca din copilarie, iar problemele si vizitele la medicul dentist vor fi nenumarate. In acest caz, se recomanda imediat extractia dintelui temporar.

12. Invatarea periajului corect si deprinderea copilului de a-l executa dimineata si seara. Este foarte important ca micutul sa se obisnuiasca sa se spele pe dinti dimineata si seara, cea mai usoara metoda fiind aceea a propriului exemplu, periindu-va dintii impreuna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Igiena riguroasa inceputa inca din copilarie, alimentatia sanatoasa, aportul de vitamine si vizitele regulate la medicul dentist fac din copilul dumneavoastra un adult fara problem dentare.

***

Andreea Damian este medic dentist specialist la Best Dental Romania, avand peste 10 ani de experienta in stomatologia generala, estetica dentara si faciala si pedodontie.

“Lucrul cu copiii mi se pare minunat. Iti dai seama cine esti si ce poti cu adevarat, cand, dupa tratament, copilul iti zambeste si te recompenseaza cu o imbratisare," a declarat Andreea Damian.

Va recomandam sa cititi si:

Ghid de sanatate orala pentru femeile insarcinate

19 Sfaturi pentru parinti si copii privind igiena orala

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Foto copii fericiti@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri