10. Intalnirea cu medicul specialist ortodont este obligatorie la trecerea de la dentitia temporara la dentitia definitiva in vederea prevenirii anomaliilor.
11. Mitul : “dinte temporar - oricum cade, nu il tratez” - total neadevarat. Dintii temporari au, ca si cei definitivi, nervi, deci pot provoca dureri cumplite daca nu sunt tratati la timp. In plus, dintele definitiv ce sta asezat imediat sub cel temporar, se hraneste din acesta din urma. Daca dintele temporar prezinta carii netratate, bacteriile il afecteaza si pe cel de dedesubt definitiv, copilul pornind astfel cu un handicap inca din copilarie, iar problemele si vizitele la medicul dentist vor fi nenumarate. In acest caz, se recomanda imediat extractia dintelui temporar.
12. Invatarea periajului corect si deprinderea copilului de a-l executa dimineata si seara. Este foarte important ca micutul sa se obisnuiasca sa se spele pe dinti dimineata si seara, cea mai usoara metoda fiind aceea a propriului exemplu, periindu-va dintii impreuna.
Igiena riguroasa inceputa inca din copilarie, alimentatia sanatoasa, aportul de vitamine si vizitele regulate la medicul dentist fac din copilul dumneavoastra un adult fara problem dentare.
***
Andreea Damian este medic dentist specialist la Best Dental Romania, avand peste 10 ani de experienta in stomatologia generala, estetica dentara si faciala si pedodontie.
“Lucrul cu copiii mi se pare minunat. Iti dai seama cine esti si ce poti cu adevarat, cand, dupa tratament, copilul iti zambeste si te recompenseaza cu o imbratisare," a declarat Andreea Damian.
Va recomandam sa cititi si:
Ghid de sanatate orala pentru femeile insarcinate
19 Sfaturi pentru parinti si copii privind igiena orala
Lectia sanatatii orale se invata de mic
Foto copii fericiti@Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară