IN ACEST ARTICOL:
Ivestigatiile mamare sunt intotdeauna utile mai ales daca se fac cu regularitate, deceland in timp util o patologie mamara care, depistata precoce, poate fi vindecata inclusiv daca este de natura canceroasa.

Sonoelastografia foloseste undele transversale de amplitudine cu frecventa joasa care sunt propagate prin organele interne pentru a masura proprietatile elastice ale unui tesut. Astfel orice perturbare a functiei unui tesut care are in structura sa elemente elastice sau orice inflamatie a acestuia poate fi decelata chiar si la dimensiuni foarte mici. In felul acesta sonoelastografia nu este folosita doar pentru depistarea patologiilor mamare, ci si pentru depistarea unuor disfunctii la nivelul unor tesuturi mai dificile ca evaluare, cum ar fi: tiroida, pancreasul, ficatul, prostata, sistemul musculoscheletal, sistemul cardio-vascular etc.

Un mare dezavantaj in ceea ce priveste investigarea prin sonoelastografie il reprezinta faptul ca se poate realiza in putine clinici datorita costurilor foarte mari pe care le prezinta aparatul. Evident ca si investigarea pacientei va fi la un pret usor mai mare decat o echografie, insa mai mic decat RMN.

Un articol de Iulia Dibu


Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

6 boli cu transmitere sexuala de care ar trebui sa stii!

Dieta daneza – slabeste sanatos in 13 zile!


Top 10: Alimente pentru un creier sanatos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri