Iarna alimentatia este destul de saraca in vegetale, predominand grasimile animale si regimul sarac in vitamine si minerale.

Iarna alimentatia este destul de saraca in vegetale, predominand grasimile animale si regimul sarac in vitamine si minerale.

De asemenea lipsa soarelui, expunerea scazuta la lumina naturala datorita zilei mai scurte, vremea rece si umeda – toate acestea secatuiesc organismul de energie si astfel apare starea astenica. Soarele determina anumite reactii ale organismului, dintre cele mai importante fiind secretia naturala de vitamina D in prezenta expunerii la soare, precum si secretia de serotonina (hormoni ai fericirii) la lumina soarelui. V-ati simtiti mai veseli pe vreme insorita? Serotonia este cea „vinovata”. De asemenea lumina soarelui activeaza anumiti centrii cerebrali, sporind memoria, atentia si capacitatea de munca.


Detoxifiere de Primavara

Detoxifierea de primavara consta intr-o alimentatie bogata in vegetale de sezon. Aceasta dieta poate fi tinuta chiar toata primavara, apoi usor modificata prin inlocuirea unor vegetale cu altele din sezonul respectiv (de vara de exemplu).

Aceasta dieta asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale si totodata ajuta la detoxifierea organismului si a colonului, necesitand insa consumul de minim 2 litri de lichide pe zi astfel incat substantele toxice sa poata fi eliminate la nivel renal prin excretie (urinare).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Dieta de detoxifiere

Perioada pregatitoare:

Se scot din alimentatia zilnica: mezelurile, untul, carnea de porc si preparatele din carne de porc, conservele si alimentele conservate, afumaturile, sosurile din comert (maioneza, ketchup etc.), sucurile din comert, bauturile acidulate si alcoolice, este permis doar vinul 2-3 pahare pe saptamana, prajiturile, preparatele de patiserie, mancarurile prajite, alimentele fast-food (chiar daca par a fi preparate sanatos, de cele mai multe ori au combinatii alimentare nesanatoase).

Aceasta perioada pregatitoare dureaza doua saptamani, perioada in care puteti consuma orice alimente mai putin cele „interzise” – fructe, legume, salate, branzeturi, supe si ciorbe, mancaruri la cuptor sau pe gratar, muraturi, miere, alune crude, seminte crude, nuci crude etc.

Dieta de detoxifiere:

- Se vor consuma preparate fierte, la gratar (frigarui) sau la cuptor din legume de sezon [avand voie doar la masa de pranz sa asortati carnea (de pui, de peste, curcan sau fructe de mare) si/sau branzeturile]: urzici, stevie, spanac, salata verde, loboda, usturoi nou, ceapa noua, praz, pastarnac, marar, patrunjel, leustean, telina etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri