2. Renuntati la fumat si la consumul de alcool.
3. Daca aveti vreo afectiune medicala, asigurati-va ca aceasta este controlata; astfel de exemple sunt: astm, diabet, obezitate, epilepsie, hipertensiune, afectiuni dentare. De asemenea, asigurati-va ca vaccinarea este la zi.
4. Vorbiti cu medicul dvs despre orice tratament luat pe baza de reteta sau nu, inclusiv despre suplimentele alimentare si plante medicinale.
5. Evitati contactul cu substante toxice sau materiale potential infectioase, acasa sau la locul de munca, cum ar fi contactul cu substante chimice sau materii fecale ale pisicilor si rozatoarelor.
Dieta si nutritia
Medicul va revizui dieta dvs. si va va sfatui in legatura cu greutatea, suplimentele alimentare si vitaminele, precum si obiceiurile de a manca, cum ar fi dieta vegetariana sau infometarea.
Acidul folic
Tot acum este momentul sa discutati despre inceperea administrarii de acid folic. De ce atat de devreme?
Acidul folic este o forma de vitamina B care ajuta la reducerea semnificativa (cu pana la 95%) a riscului de defect de tub neural la nivelul fatului. Tubul neural, care va deveni creierul si maduva spinarii a copilului, incepe sa se formeze devreme in sarcina, pana in ziua 28, cand femeia, de cele mai multe ori, nici nu a realizat ca a ramas insarcinata. A lua multivitamine inainte de a concepe este modalitatea cea mai buna pentru a preveni defectele de tub neural.
Cafeina
Cafeina este un stimulant care se gaseste in multe alimente, bauturi si anumite medicamente. Principala sursa de cafeina pentru cei mai multi adulti este cafeaua. Specialistii recomanda ca femeile insarcinate sau cele care intentioneaza sa devina insarcinate sa nu consume mai mult decat 300 mg de cafeina pe zi. Aceasta cantitate se gaseste, de ex., in 3 cesti de cate 100 ml de cafea.
Alcoolul, fumatul, drogurile
Alcoolul, fumatul si drogurile in sarcina afecteaza copilul. Chiar si cand folositi aceste substante intermitent sau in cantitati mici, ele pot avea efecte asupra copilului sau sa scada sansa dvs de a concepe. Daca folositi oricare din aceste droguri, acum este cel mai bun moment sa renuntati; daca aveti nevoie de ajutor, spuneti-i medicului pentru a va facilita trimiterea pentru consiliere sau tratament.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară